SPLIT - LE MERIDIEN LAV

Otvoreni 3. dani male brodogradnje

28.04.2011 u 19:36

Bionic
Reading

Danas u 13 sati započeli su treći po redu Dani hrvatske male brodogradnje u marini hotela Le Meridien Lav pokraj Splita i trajat će do 1. svibnja. Zastupljeno je 40 proizvođača iz cijele Hrvatske sa 60-ak plovila, kao i proizvođači nautičke i ribolovne opreme

Organizatori Branimir Matijaca i Damir Skelin napominju da je smotra male brodogradnje postala vrlo popularna i zbog činjenice da su izložena plovila cijenom zapravo pristupačna prosječnom hrvatskom nautičaru i izvedbom odgovaraju njegovim potrebama. Dane male brodogradnje je službeno otvorio državni tajnik za more kap. Mario Babić. On je u svom govoru obećao malim brodograditeljima pomoć za rješavanje problema male brodogradnje uključujući sporne trošarine. Na otvorenju je bio i splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader koji je podržao ovu manifestaciju od samog početka.

Ove godine će se predstaviti veći broj premijera, primjerice model Baracuda 590, Bura 5,7 tvrtke Bura boats, Kuster 550 Škvera Kuštera i brojna druga plovila koja će zainteresirani moći testirati i na njima zaploviti. U četiri dana trajanja manifestacije posjetitelji će moći razgledati i isprobati sve tipove brodova koji se proizvode u Hrvatskoj, a to su pasare, gumenjaci svih veličina, motorne jahte i jedrilice. Ove godine službeni sponzor je Splitska banka koja je ponudila posebne kreditne linije za sva izložena plovila. Podsjetimo da je prošle godine uspješno realizirano 20 takvih transakcija.

Osim izložbenog dijela, posjetitelje očekuje i bogat popratni program kao, primjerice, današnja degustacija vina iz cijele Dalmacije. Planirano je i više stručnih skupova i okruglih stolova, a u subotu u podne je najavljeno 'kužinavanje' uživo našeg poznatog gastro kritičara i novinara Zlatka Galla koji će predstaviti i svoju novu 'Brodsku kuharicu'. Dani hrvatske male brodogradnje su otvoreni do nedjelje 1. svibnja od 10 do 19 sati, a ulaz na sve dijelove manifestacije je besplatan.