DRUGA OVE GODINE

Josipović otvorio još jednu tvornicu WC papira

20.04.2011 u 16:35

Bionic
Reading

Tvrtka Violeta otvorila je u Svetoj Heleni pored Zagreba novu tvornicu higijenskih proizvoda u koju je uložila 12 milijuna eura

Nakon što je u veljači svečano pustio u rad tvornicu papirnate galanterije tvrtke Delt papir, predsjednik Ivo Josipović isto je učinio i u srijedu u novom pogonu tvrtke Violet.Predsjednik je rekao da je riječ o investiciji koja ima perspektivu te istaknuo zadovoljstvo zbog ulaganja u proizvodnju i otvaranje radnih mjesta.

U novoj tvornici će, prema riječima predsjednika Uprave Violete Petra Ćorluke, biti zaposlena 53 radnika, u razdoblju od dvije godine planira se udvostručenje broja zaposlenih, a za četiri godine trebalo bi ih biti 200.

U prvoj fazi Violeta će u Svetoj Heleni proizvoditi toaletni papir i kuhinjske ručnike, a u planu su nove investicije u proizvodnju dječjih pelena, higijenskih uložaka i vlažnih maramica.

Kapacitet nove tvornice, koja dnevno može proizvesti 620 kilometara toaletnog papira i 34 tisuće rolica papira, dostatan je za potrebe Hrvatske i zemalja u regiji za asortimanom toaletnog papira i kuhinjskih ručnika. Tako već od svibnja kreće izvoz proizvoda u Sloveniju, gdje su dogovorene narudžbe s dva velika i dva manja maloprodajna trgovačka lanca, rekao je Ćorluka koji očekuje da će 50 posto proizvodnje u Svetoj Heleni biti plasirano na tržišta Slovenije, Mađarske i Austrije.

Violeta posluje od 2001. godine, a početkom 2003. godine započinje izvoz u Njemačku, Švedsku, Libiju, Jordan i druge zemlje.

Glavni proizvodni pogon tvrtke nalazi se u Grudama (BiH). Uz tvornicu u Svetoj Heleni, u Hrvatskoj posluju još i distributivni centri Violete u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Vukovaru.