PROMOCIJA

Više od 60 plovila na Danima male brodogradnje

20.04.2011 u 15:28

Bionic
Reading

Dani hrvatske male brodogradnje ove će se godine održati u terminu od 28. travnja do 01. svibnja u marini hotela Le Méridien Lav. Treće izdanje te zanimljive promotivne manifestacije je javnosti predstavljeno na današnjoj konferenciji za medije u hotelu Le Méridien Lav

Prema riječima predstavnika organizatora Branimira Matijace i Damira Skelina, zbog više razloga Dane hrvatske male brodogradnje ne nazivaju sajmom, nego izložbom i promocijom izuzetno vitalnog i važnog segmenta proizvodnje u Dalmaciji i Hrvatskoj. Zbog toga je i ove godine ulaz na sve dijelove manifestacije besplatan. Za ovu godinu je najavljen veliki broj popratnih aktivnosti od kojih treba izdvojiti gostovanje Saveza kuhara mediteranskih i europskih regija i promociju električnog vozila tvrtke Dok-ing.

Mada organizatorima obujam i broj izlagača nije imperativ, manifestacija bilježi rast od 20 posto u odnosu na prošlu godinu i biti će izloženo više od 60 plovila iz svih krajeva Hrvatske, a prednjače izlagači iz Splitsko-dalmatinske i Zagrebačke županije. Na izložbi će biti omogućene i promotivne probne vožnje za potencijalne klijente. Ove godine, glavni sponzor koji je pripremio i posebne kreditne uvjete za kupce je Splitska banka Societe Generale.

Od popratnih manifestacija treba još izdvojiti promociju 'Brodske kuharice' autora novinara i gastro kritičara Zlatka Galla u subotu 30. travnja. Riječ je o prvoj gastro nautičkoj kuharici u Hrvata i autor ističe važnost vrednovanja tog segmenta gastronomske baštine u Dalmaciji. Radi se o jelima spravljenima u asketski skučenim uvjetima brodskih kuhinja sa priručnim sredstvima u kojima se koristilo sve što je more nudilo.

Dani hrvatske male brodogradnje od ove godine nose i posebno priznanje, postali su prvi nosioci novog branda Splitsko-dalmatinske županije na promotivnim materijalima. Organizatori su zahvalili na tome, te ponovno zahvalili i marini hotela Le Méridien Lav za gostoprimstvo i pomoć u organizaciji.