TELEKOM AUSTRIA

Nemšića zamjenio Hannes Ametsreiter

06.03.2009 u 15:54

Bionic
Reading

Novim predsjednikom Uprave Telekom Austria Grupe i predsjednikom Uprave mobilkoma austria imenovan je Hannes Ametsreiter, koji će te funkcije preuzeti po odlasku Borisa Nemšića s tih funkcija 1. travnja ove godine, izvijestili su danas iz 'mobilkom austria grupe' koja je dio Telekom Austria Grupe.

O imenovanju Ametsreitera na te funkcije jednoglasno je odlučio Nadzorni odbor Telekom Austria Grupe jučer poslijepodne u Beču.

Ametsreiter će i dalje ostati predsjednik Uprave Telekoma Austria odnosno fiksnog dijela Telekom Austria Grupe, a Grupu će voditi zajedno s Hansom Tschudenom, zamjenikom predsjednika Uprave i financijskim direktorom koji je na tim funkcijama već od ranije.

Iz 'mobilkom austria grupe' navode i da je Ametsreiter jedan od međunarodno najuglednijih rukovoditelja iz područja telekomunikacija s bogatim iskustvom i vrlo dobrim poznavanjem nacionalnog i međunarodnog sektora. Njegovim je imenovanjem zajamčena provedba postojeće strategije Grupe.

Hannes Ametsreiter je rođen 1967. u Salzburgu, doktorirao je na Sveučilištu u Salzburgu i sudjelovao u MBA programu na Sveučilištu Pepperdine u SAD-u. U 'mobilkom austria' je od 1996., gdje je obavljao razne rukovodeće poslove vezane za marketing i komunikacije.

Osim fiksnog segmenta Telekom Austria Grupu čini i mobilna divizija ili 'mobilkom austria grupa', čije su članice uz austrijski 'mobilkom austria' još sedam operatera iz isto toliko zemalja u regiji, među kojima i hrvatski Vipnet. Ostale članice su Si.mobil (Slovenija), 'mobilkom liechtenstein' (Lihtenštajn), Mobiltel (Bugarska), Vip mobile (Srbija), Vip operator (Makedonija) i Velcom (Bjelorusija).

Sveukupno imaju više od osam tisuća zaposlenih i 17,8 milijuna korisnika.

Krajem 2008. 'mobilkom austria grupa' je zabilježila 3,39 milijardi eura prihoda, dok je operativna dobit bila 689,3 milijuna eura.