POPIJAČ UVJEREN

Ova Vlada najviše je učinila za brodogradnju

15.04.2011 u 09:45

Bionic
Reading

Ministarstvo gospodarstva reagiralo je na izrečene stavove čelnika Sindikata metala Hrvatske priopćenjem u kojem se ističe kako je upravo u mandatu ove Vlade u posljednjih godinu i pol dana napravljeno najviše za hrvatsku brodogradnju

Iz Ministarstva podsjećaju da je Brodogradilište Uljanik upravo aktivnostima Vlade odnosno resornog Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva izašlo iz statusa poduzetnika u poteškoćama odnosno prestala je obveza izrade programa restrukturiranja, što je potvrda da je Uljanik uspješna tvrtka koja može samostalno poslovati na tržištu bez državne pomoći.

Podsjećaju i kako je Europska komisija odobrila Program restrukturiranja Brodosplita d.d. čime je ovo brodogradilište dobilo mogućnost sklapanja poslova izgradnje brodova. Vrlo brzo se očekuje definiranje teksta kupoprodajnog ugovora za Brodosplit.

Što se tiče programa restrukturiranja brodogradilišta 3. maj, Brodotrogira i Kraljevice, oni su na ocjenjivanju u Europskoj komisiji te Vlada vrlo brzo očekuje njihovo odobrenje.

U priopćenju se naglašava da su sve aktivnosti – konzultacije, radni sastanci i sl. – bile transparentne i u suradnji s upravama brodogradilišta i predstavnicima sindikata brodogradilišta.