PREGOVORI TRAJU

HG Spot: Nema još dogovora s bankama

07.04.2011 u 15:26

Bionic
Reading

Tvrtka HG Spot ni s jednom bankom, tj. imateljem njihovih komercijalnih zapisa nije postigla nikakav dogovor oko otpisa kamata po dospjelim financijskim obvezama, a na iznijete prijedloge daljnjih akcija imatelji komercijalnih zapisa trebaju se očitovati narednih tjedana, izvijestila je Uprava HG Spota u očitovanju na upit Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa).

U očitovanju objavljenom na Zagrebačkoj burzi, Uprava HG Spota potvrđuje da su s bankama i imateljima komercijalnih zapisa HG Spota prošli četvrtak održali sastanak na kojem su im, uz prezentaciju dosadašnjeg poslovanja, iznijeli i prijedloge za daljnje aktivnosti u ovoj godini.

Na te bi se prijedloge, kako se navodi, imatelji zapisa trebali očitovati u narednim tjednima.

"Među ostalim, jedan od iznesenih prijedloga je bio i otpis kamata po dospjelim financijskim obvezama društva te reobračun svih financijskih obveza", ističe Uprava HG Spota u očitovanju.

Na sastanku su, kako se navodi, sudjelovale PBZ, RBA, PBZ Invest, Hypo Invest, RBA Invest, Bastion upravljanje, Volksbank, Velebit osiguranje, dok je s Erste Investom sastanak održan naknadno.

Zagrebačka burza je u utorak, 5. travnja, stavila u segment promatrana dionicu HG Spota radi neprovjerenih medijskih napisa o otpisu 50 milijuna kamata duga HG Spotu.

Početkom ovog tjedna, nekoliko je medija objavilo kako je grupa banaka, predvođena Zagrebačkom bankom, odlučila nakon višemjesečnih pregovora HG Spotu otpisati kamate (oko 50 milijuna kuna) i prolongirati otplatu kredita. Prema pisanju medija, koji su se pozvali na osobe dobro upoznate s pregovorima, na prošlotjednom sastanku Uprave HG Spota i vjerovnika, Zagrebačka banka, najveći vjerovnik, predložila je otpis kamata i prolongiranje svih dugova HG Spota, što bi se moglo očekivati i od ostalih vjerovnika.