PREVAREN ZA MILIJUNE

Cetinski kupila Končaru zemlju ispod jezera!

28.03.2011 u 15:10

Bionic
Reading

Bivša HDZ-ova doministrica za turizam Vinka Cetinski oštetila je Danka Končara za 40 do čak 70 milijuna eura. Umjesto da kupuje velike građevinske parcele, za što ju je Končar ovlastio, Cetinski je kupovala poljoprivredno i šumsko zemljište na kojem se u velikom broju slučajeva ne može graditi, piše Večernji list

'Najatraktivnije građevinsko zemljište koje je gospođa Cetinski kupila za Kermas ulaganja (op.a., tvrtka u vlasništvu Končara) ono je koje se nalazi 100 metara od deponija u Rovinju. Ostala su čak i od toga lošija te manje ili nimalo iskoristiva', kaže za Večernji list Končarev odvjetnik Goran Veljović

Cetinski je tako u ime Končara kupila parcele poplavljene jezerom Butoniga kod Pazina, iz kojeg se Istra opskrbljuje pitkom vodom. A ništa manje bizarna nije ni kupovina zemljišta u općini Svetvinčenat, gdje je u dijelu projekta 'Stancija Čabrunić' Cetinski kupila dio željezničke pruge Pula – Lupoglav koja je u funkciji!

'Gospođi Cetinski dao sam povjerenje smatrajući da joj ne pada na pamet izigrati me. Dogovorili smo kupnju zemljišta za gradnju stancija i njezin posao je bio vrlo jasan. U jednom trenutku pomislio sam da sam vlasnik velikih projekata, a sad zapravo uopće ne znam što imam, a što nemam u Istri. Bio sam naivan. Zapravo, nitko me nikada u životu nije prevario poput nje', kaže Končar za Večernji list.

Nakon što je Končar otkrio da je prevaren, četiri mjeseca se trudio, piše Večernjak, riješiti problem mirnim putem. Održano je desetak sastanaka, na jednom se Končar susreo s Vinkom Cetinski, na drugima s Dragom Radolovićem, vlasnikom agencije Istra Bavaria koja mu je prodala najviše nekretnina. Tražio je povrat novca, no oni su ga odbili.

Obitelj Cetinski, piše Večernjak, nije željela davati izjave o tom slučaju.