GOSPODARENJE OTPADOM

Kaštijunu stiže gotovo 19 milijuna eura

22.03.2011 u 15:36

Bionic
Reading

Europska komisija odobrila je povećanje sredstava Europske unije za sufinanciranje projekta izgradnje Županijskog centra za gospodarenje otpadom Istarske županije Kaštijun, s prethodnih 4.648.000 eura na 18.953.000 eura. Prema novoj Odluci, kako je izvijestilo resorno Ministarstvo, ukupna vrijednost projekta iznosi 41.214.000 eura, a razlika će biti pokrivena sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te zajmom Europske investicijske banke

'Uskoro očekujemo potpisivanje novog Dvostranog sporazuma o projektu između Europske komisije i Vlade Republike Hrvatske, a ubrzo nakon toga bit će raspisan natječaj za odabir izvođača radova', priopćeno je danas iz Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

'Odobrenim povećanjem sredstava Europske komisije omogućava se završetak radova na odlagalištu Kaštijun do sredine 2013. godine', vele u Županiji, izrazivši ujedno i zadovoljstvo što je Europska komisija prihvatila preko 90 posto zahtjeva Istarske županije za povećanjem nepovratnih sredstava za izgradnju Regionalnog centra za gospodarenje otpadom.