SASTANAK U ZAGREBU

Zbog ponude otkazan susret Todorića i Mercatora

11.03.2011 u 09:01

Bionic
Reading

Nakon što je danas objavljeno da je hrvatski koncern Agrokor predao obvezujuću ponudu za kupnju 23,34 postotnog udjela Pivovarne Laško (PL) u slovenskom trgovačkom lancu Mercator, uprava Mercatora priopćila je popodne da nema uvjeta za sastanak s upravom Agrokora o mogućem strateškom povezivanju, koji se najavljivao za petak, pa je susret otkazan

O tome je obaviještena i uprava Agrokora.

"Budući da je Agrokor predao ponudu za kupnju 23,34 posto dionica Mercatora, koje ima Pivovarna Laško, Mercatorova uprava u ovom trenutku ne vidi osnova za početak pregovora o strateškoj inicijativi kojom bi se proučila mogućnost da Mercator kupi trgovački lanac Konzum", a o tome da trenutno nema podloge za takav sastanak obaviještena je i Agrokorova uprava, navodi se u Mercatorovom priopćenju koje je objavljeno i na web stranicama Ljubljanske burze.

Direktor Mercatora Žiga Debeljak 2. ožujka je u pismu predsjedniku koncerna Agrokor Ivici Todoriću predložio razgovore o mogućem interesu hrvatskog koncerna da proda Konzum slovenskom trgovačkom lancu, a sam se koncentrira na prehrambeni sektor i poljoprivredu.

Iz Marcatora navode da su i dalje u budućnosti spremni razgovarati o spomenutoj inicijativi, ali da osnove za razgovore trenutačno nema i to upravo zbog Agrokorove ponude kojom bi mogao steći znatan upravljački udio u Mercatoru koji prodaje Pivovarna Laško.

"S razgovorima o našoj inicijativi spremni smo nastaviti bilo kada u budućnosti kad ocijenimo da su strateški okvir i pristup koji smo predstavili u našoj inicijativi prihvatljivi i Agrokoru. Naš interes i dalje postoji", navodi u priopćenju uprava Mercatora.