SUNČANI HVAR

Bebiću Vladin prijedlog nije prihvatljiv

02.03.2009 u 10:11

Bionic
Reading

Hvarski gradonačelnik i njegova nezavisna lista ne prihvaćaju hotel Sirenu umjesto 25 posto dionica Sunčanog Hvara, ali će konačnu odluku prepustiti građanima Hvara.

'Grupaciji koju predstavlja Vladin prijedlog rješavanja sudbine Sunčanog Hvara nije prihvatljiv, no odluku će donijeti građani Hvara i svi ćemo podržati stav za koji se izjasne Hvarani', komentira gradonačelnik Hvara Pjerino Bebić prijedlog potpredsjednika Vlade Damira Polančeca da Gradu Hvaru, umjesto obećanih 25 posto Sunčanog Hvara, prepusti iz tvrtke izdvojenih hotel Sirenu.

Kada govori u ime 'grupacije koju predstavlja', Pjerino Bebić misli na svoju nezavisnu listu s kojom je na zadnji izborima osvojio vlast te ne bi trebalo sumnjati u to da će njegov stav prevagnuti i u Gradskom vijeću, koje se mora očitovati o ponudi do srijede u 16 sati, piše Business.hr.

Ipak, regionalni direktor Orco grupe Dragan Lazukić tvrdi da je na sastanku s članovima Gradskog vijeća osjetio pozitivne reakcije vijećnika te vjeruje da će Grad prihvatiti prijedlog.

'Ako Grad to odbije, ako je naglasio Polančec Sirenu uzima HFP, Crkva preuzima depandansu Dalmacija, a Sunčani Hvar dionice. Dakle bit će dogovora i bez Grada', zadovoljan je Vladinim prijedlogom Lazukić koji ističe da je 'vrijednost Sirene višestruko veća od vrijednosti nekretnina o kojima se Grad spori sa Sunčanim Hvarom 'te da joj vrijednost uz golf teren može porasti na 120 do 150 milijuna kuna.