BUDUĆNOST OPATIJE

Započeo proces rekonstruiranja Liburnia hotela

03.03.2011 u 18:30

Bionic
Reading

Najveća hotelska kuća na Kvarneru, Liburnia riviera hoteli, započela je proces unutarnjeg rekonstruiranja te je pokrenuta inicijativa za osnivanje Destinacijske menadžment kompanije, čiji bi prvi zadatak bio izrada provedbenog masterplana koji treba definirati budućnost Opatije kao kvalitetne cjelogodišnje turističke destinacije

Iako je LRH u ovu godinu ušao u debelom minusu, predsjednik Uprave Kristijan Staničić i član Uprave Igor Šehanović, danas su u hotelu Ambasador, trenutačno jedinom otvorenom hotelu LRH, prezentirajući Taktiku i strategiju te hotelske kuće, rekli da je petogodišnji proces restrukturiranja već započet.

'Za 2011. uložili smo oko pet milijuna kuna, a to se najviše odnosi na kupovanje softwarea, dakle stvaranje alata ljudima u prodaji, nabavi i operacijama za rad koji je nedostajao, na edukaciju ljudi, zadovoljavanje zakonskih propisa u smislu investicijskog održavanja u naše objekte i nadopunu hotelskog inventara', rekao je Šehanović.

Istaknuo je i kratkoročni cilj što se tiče financijske situacije - 50 milijuna gubitka iz 2010. godine, u 2013. pretvoriti u kategoriju netto dobit plus amortizacija od 50 milijuna kuna plus.

Ono što će uveliko olakšati planiranje razvoja je da većinski vlasnik LRH SN Holding neće tražiti dividendu, već će novac ostati u toj hotelskoj kući.

Zasad su odustali od rekonstrukcije najstarijeg opatijskog hotela Kvarner i od zajedničkog projekta s Gradom Opatija na rekonstrukciji hotela Imperijal i izgradnji Doma umjetnosti. Prioriteti su obnavljanje hotela van funkcije koji narušavaju sliku grada, a to su hotel Zagreb u centru Opatije i hotel Ičići u Ičićima.

Premda su rukovoditelji hotela premješteni iz jednog u drugi, adrese bi mogli promijeniti i djelatnici, no najvažnije je, a rečeno je danas, da otkaza neće biti.