IZ DOBITI U GUBITAK

Industrogradnja prozvala dužnike

01.03.2011 u 15:56

Bionic
Reading

Iz financijskog izvješća objavljenog na stranicama Zagrebačke burze vidljivo je da je Industrogradnja grupa u 2010. zabilježila gubitak od 308.655 kuna. Usporedbe radi, u 2009. tvrtka je poslovala s profitom od 22,47 milijuna kuna

U komentaru poslovnih rezultata, iz Industrogradnje napominju da društvo ima vrlo izražen problem naplate potraživanja, uz minimalne ili nikakve pozitivne pomake u naplati dospjelih potraživanja u prethodnom tromjesečju.

'Među najvećim dužnicima su ŠRC Višnjik - Grad Zadar, Konstruktor, Hidroelektra niskogradnja, Quadro projekti i Moj dvor, što za posljedicu ima i kašnjenje društva u izvršavanju vlastitih financijskih obveza', priopćeno je iz Industrogradnje, čiji je gubitak u zadnjem kvartalu prošle godine dosegnuo 1,08 milijuna kuna.

Velika je to razlika u odnosu na dobit od 18,49 milijuna kuna ostvarenu u istom razdoblju prethodne godine. Ukupni prihodi prošle godine smanjeni su za 57,63 posto — na 107,43 milijuna kuna. Ukupni rashodi su pak pali za 53,37 posto, na 107,73 kune.

Iz Industrogradnje napominju kako je nastavljeno smanjivanje fiksnih troškova, uz brojne aktivnosti s ciljem ugovaranja novih poslova u Hrvatskoj i Ruskoj Federaciji. Općenito, uposlenost kapaciteta u Republici Hrvatskoj je niska, a radovi u Ruskoj Federaciji odvijaju se bez zastoja, navodi se u priopćenju.