BRZI DEMANTI

Agrokor (još) nije kupio Mercator

25.02.2011 u 14:20

Bionic
Reading

Nije točno da je Mercator već prodan Agrokoru, izjavili su danas iz koncerna Agrokor, napominjući da još uvijek samo razmatraju odluku o uključivanju na natječaj za stjecanje 23,3 posto dionica Pivovarne Laško u najvećem slovenskom trgovačkom lancu

Time su iz Agrokora demantirali pisanje slovenskog lista Finance koji je objavio da je Mercator već prodan Agrokoru te da je posao finaliziran početkom ovoga tjedna.

Krajem prošlog tjedna slovenski list Dnevnik objavio je da Agrokor priprema preuzimanje Mercatora.

Prema pisanju Dnevnika, Agrokor se najprije namjerava odazvati na poziv Grupe Pivovarne Laško za javno prikupljanje pisanih obvezujućih ponuda za kupnju 23,3 posto Mercatora, koji istječe 9. ožujka. Po navodima Dnevnika, sredinom travnja bi zaključili pregovore i otkupili udio Pivovarne Laško u Marcatoru, a krajem travnja Agrokor bi objavio javnu ponudu za preuzimanje Mercatora

Agrokor je pak krajem prošloga tjedna izvijestio da razmatra odluku o uključivanju u natječaj za stjecanje dionica najvećeg slovenskog trgovačkog lanca Marcatora koje prodaje Pivovarna Laško.

'Upoznati smo s predstojećim natječajem za stjecanje dionica Pivovarne Laško u Mercatoru te razmatramo odluku o uključenju. Za cijeli projekt postoji interes najvećih svjetskih investitora', kazali su tada u Agrokoru.

U Agrokoru smatraju da su 'Mercator i Konzum zajedno odlična poslovna priča, ne samo za Sloveniju i Hrvatsku, nego za cijelu regiju i da bi njihovim povezivanjem nastala najuspješnija maloprodajna kompanija na ovim područjima'.