PREMIJERKA PREČULA KRITIKE

Novi šef HUP-a iznenadio Jadranku Kosor

25.02.2011 u 15:51

Bionic
Reading

Nakon što su prošle godine u rujnu posjetili SDP, predstavnici Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) danas su pohodili središnjicu HDZ-a u Zagrebu. Primila ih je premijerka Jadranka Kosor, a jedini konkretan rezultat njihovog susreta je dogovor da se ponovo nađu za desetak dana, ali ovaj put u Banskim dvorima. Ali zato je bilo zanimljivo čuti izjave nakon sastanka koje se i nisu baš poklapale

HUP-ovu delegaciju predvodio je svježe izabrani predsjednik Ivan Ergović, dok su mu leđa čuvali, među ostalima, predsjednik Uprave Plive Matko Bolanča, šef Zagrebačke banke Franjo Luković i prvi čovjek HT-a Ivica Mudrinić

Sam sastanak nije donio ništa novo u odnosu na već slične susrete poslodavaca i vladajuće vrhuške. Sa svoje strane, HUP-ovci su još jednom upozorili da Hrvatska više nema vremena i da je dosta priče jer nam trebaju djela.

'Previše se priča, ništa se ne radi, a iz dana u dan smo u lošijoj situaciji. Nadam se da će ovaj sastanak dovesti do nečeg konkretnog. Mi ćemo inzistirati na rokovima i načinima provedbe potrebnih reformi. Inače, bojim se da ćemo imati sve više ljudi bez posla', rekao je nakon sastanka okupljenim novinarima Ergović, uz dodatak da je teško očekivati velike zahvate u predizbornoj godini, ali da se nešto mora konačno pokrenuti.

Premijerka je svoj susret s poslodavcima opisala kao 'vrlo dobar, iznimno konstruktivan i prije svega otvoren razgovor'. Iznenadila se kad su joj prenesene Ergovićeve riječi da je 'dosta priče'.

'Čudi me da je to netko rekao. Suština sastanka je da sjedite i razgovarate. Na samom sastanku ne radi se u smislu da se kopaju temelji za neku novu tvornicu, ali se sasvim sigurno rade pripreme za neku moguću tvornicu koja će otvoriti nova radna mjesta', rekla je Kosor, dodajući da nijedan argument koji su iznijeli poslodavci nije doživjela kao napad ili kritiku.

Štoviše, istaknula je, s HUP-ovcima se složila oko mnogo stvari, kao što su nužne izmjene Zakona o radu, potreba za smanjivanjem broja općina i gradova te reforma pravosuđa.