SLOVENCI PROPITUJU

Zašto u Konzumu nema Droginih proizvoda?

24.02.2011 u 18:49

Bionic
Reading

'Kada je Atlantic grupa Emila Tedeschija prošle godine preuzela Drogu Kolinsku, najvećoj slovenskoj prehrambenoj tvrtki obećavana su nova tržišta', piše slovenski list Finance, propitujući je li se njihovoj kompaniji isplatilo što je postala hrvatska

Slovenski list piše da na policama hrvatskog Konzuma koji je u vlasništvu koncerna Agrokor još nema proizvoda Droge Kolinske, ali u Atlanticu imaju objašnjenje. 'S Konzumom se još dogovaramo, kao i s ostalim trgovačkim lancima u regiji. A svi se pregovori ne razvijaju istom dinamikom, što je očekivano', rekao je Neven Vranković, potpredsjednik Atlantica, dodajući da se pregovori s Konzumom, Mercatorom ili srbijanskom Deltom ne razlikuju previše.

'Je li se Tedeschiju dosad isplatila kupnja Droge? Hoće li lako povećati prihode?', pita novinarka Financi. U Atlanticu su uvjereni da se isplatilo, iako Vranković upozorava da se učinci sinergije neće moći osjetiti u prvom kvartalu.

Slovenski poslovni list podsjeća na spor Ivice Todorića i Luke Rajića, priču koju su svojevremeno objavili hrvatski mediji, kada su s Konzumovih polica maknuti Dukatovi proizvodi jer Rajić nije Todorića obavijestio da tvrtku prodaje francuskom Lactalisu. Za povratak na Konzumove police Dukat je navodno morao platiti čak 20 milijuna eura.