REAKCIJA SINDIKATA

Povjerenstvo za nezaposlenost nije još jedno u nizu!

24.02.2011 u 14:04

Bionic
Reading

Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) priopćio je danas da povjerenstvo za zapošljavanje i nezaposlenost nije još jedno u nizu povjerenstava, već da je riječ o tijelu predviđenom zakonom.

Priopćenje SSSH uslijedilo je nakon reakcija na jučerašnji sastanak predsjednice Vlade sa čelnicima sindikalnih središnjica.

SSSH ističe da povjerenstvo vezano uz problematiku zapošljavanja odnosno nezaposlenosti, čije je sazivanje jučer dogovoreno za drugi tjedan, nije još jedno u nizu povjerenstava "za jednokratnu upotrebu".

Objašnjava se da je riječ o Povjerenstvu za praćenje provedbe nacionalnog akcijskog plana zapošljavanja utvrđenog Zakonom o posredovanju u zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti.

Dodaje se kako je inicijativa koju je SSSH prošli tjedan uputio ministru gospodarstva, rada i poduzetništva Đuri Popijaču sa zahtjevom sazivanja toga povjerenstva, još jedan pokušaj pritiska na Vladu da se politikom zapošljavanja počne baviti na koordiniran način budući da upravo ta politika više od ijedne druge mora biti koordinirana i povezana s gospodarskom, industrijskom i obrazovnom politikom, mirovinskim i zdravstvenim sustavima.