OČUVANJE RADNIH MJESTA

Popijač podržao preustroj Peveca

15.02.2011 u 14:55

Bionic
Reading

Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač na današnjem je sastanku pružio potporu naporima dobavljača, poslovnih banaka, ostalih vjerovnika, radnika i tima stručnjaka predvođenih stečajnim upraviteljem Darkom Šketom, radi pripreme i usuglašavanja stečajnog plana preustroja Peveca, priopćilo je Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva

Uspješnom provedbom stečajnog postupka omogućio bi se dalji nastavak poslovanja Peveca i očuvanje radnih mjesta 850 radnika u Pevecovim poslovnim centrima. Osim toga, uspješan završetak stečajnog postupaka omogućio bi novo zapošljavanje, tako da bi novo društvo, nastalo iz Peveca, ukupno zapošljavalo oko 900 radnika, kaže se u priopćenju.

Nastavak rada značio bi dalje korištenje Pevecovog distribucijskog lanca za domaće proizvođače i distributere koji su i na današnjem sastanku iskazali potporu nastavku poslovanja i preustroja. S Pevecom posluje oko 650 dobavljača koji zapošljavaju oko 3.500 radnika angažiranih na poslovima vezanim uz taj trgovački lanac.

Sastanak u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva održan je na inicijativu Sindikata energetike, kemije i nemetala Hrvatske i dobavljača, napominje se u priopćenju.