ŽELE ZAŠTITITI IMOVINU

Radnice podnijele prijedlog za stečaj Uzora

14.02.2011 u 16:04

Bionic
Reading

Prema informacijama koje smo dobili od sindikalne povjerenice zaposlenika tvrtke Uzor Ljiljane Šućur, zaposlenici su Trgovačkom sudu u Splitu danas uručili i formalni prijedlog za stečaj tvrtki Modna kuća Uzor d.d. i Tekstil Uzor d.o.o.

U zahtjevu se traži da se što prije odredi privremeni stečajni upravitelj Uzora, a predloženo je nekoliko mjera za zaštitu imovine tvrtke sukladno članku 44. stečajnog zakona u cijelosti.

Traži se mjera zabrane raspolaganja imovinom tvrtke. Radnice su zatražile i mjeru zaštite od nesavjesnog i neodgovornog rada čelnika tvrtke Tea Mandića, Marije Đikić i Bruna Zvonimira Orešara, kako bi se zaštitili interesi radnika i vjerovnika.

U zahtjevu za stečajem se traži i zabrana svih isplata s računa tvrtke i provedba svih ovrha donošenjem privremenih mjera. Posebno je predloženo da stečajni sud mjere osiguranja od ovrhe odredi prije donošenja rješenja o pokretanju stečajnog postupka.

Ljiljana Šućur, sindikalna povjerenica u tvrtci Uzor u kojoj radi 105 zaposlenika koji već šest mjeseci nisu dobili plaću, ističe da su sve ove zaštitne mjere i stečaj potrebni zbog zaštite imovine i prava zaposlenika. Oni su već 11. veljače policiji i Državnom odvjetništvu podnijeli kaznene prijave protiv odgovornih u tvrtci.

Zaposlenici Uzora žele nastaviti s radom bez plaće u cilju realizacije već dogovorenih obaveza i poslova, te uvjeravaju sve klijente da će ispuniti sve preuzete obaveze.