AUSTRIJANCI ZADRŽALI GRICKALICE

Kraš kupio samo slatki program Karoline

09.02.2011 u 16:12

Bionic
Reading

Predsjednik uprave Kraša Nadan Vidošević izjavio je u Osijeku da će današnjim potpisivanjem ugovora o preuzimanju osječke tvornice Karolina tvrtka zaokružiti nacionalnu proizvodnju keksa i vafla te osnažiti poziciju, ne samo u regiji, nego u budućnosti i na širem europskom tržištu

Kraš preuzima 99,57 posto poslovnog udjela u Karolini od tvrtke Lorenz Bahlsen Snack World iz Klagenfurta. Vrijednost transakcije je oko 7,3 milijuna eura, a uključuje kupoprodajnu vrijednost poslovnog udjela te sve troškove preuzimanja i potpune integracije Karoline u Kraš.

Na konferenciji za novinare Vidošević je kazao da u vremenima krize treba misliti na budućnost te da se Karolina uklapa u strateško promišljanja razvoja najvećeg dijela domaće konditorske industrije, a to je proizvodnja keksa i vafla.

Ta je proizvodnja količinski najveća u konditorskoj industriji, a udruživanjem jakih brandova ovih poduzeća zatvara se arhitektura hrvatske proizvodnje vafla i keksa, rekao je Vidošević.

Najavio je da će Kraš razvijati Karolinu te da će ovom transakcijom obje tvrtke biti osnažene te imati jasnu razvojnu strategiju

Na novinarski upit Vidošević je kazao da će sva radna mjesta u Karolini biti zadržana, a da će se proizvodnja slanog programa, temeljem sklopljenog ugovora, iduće dvije godine nastaviti u postojećim pogonima.

Dodao je da Kraš razmišlja o premještanju nekih svojih aktivnosti, ali da će lokaciju u Osijeku osnažiti jer je smatra perspektivnom i vrijednom.

Lorenz Bahlsen, vlasnik istoimene austrijske tvrtke, dosadašnjeg većinskog vlasnika Karoline, kazao je da je riječ o dobroj akviziciji te da je Karolina dobila pouzdanog partnera, u čiji se proizvodni program uklapa.

Dodao je da se Lorenz Bahlsen sada može više usredotočiti na razvoj svoga strateškog programa proizvodnje slanih grickalica.