OSTAJU U MOBILNOJ TELEFONIJI

Tele 2 Hrvatska nije zainteresiran za Optimu

08.02.2011 u 13:47

Bionic
Reading

Predsjednik uprave mobilnog operatera Tele 2 Hrvatska Julian Ogrin na današnjem predstavljanju poslovnih rezultata za 2010. godinu opovrgnuo je medijske natpise o ulasku u fiksnu telefoniju i preuzimanju Optima telekoma

Tako Tele 2 u Hrvatskoj barem zasad ostaje isključivo u segmentu mobilne telefonije, u kojem ostvaruje stabilan rast prihoda i broja korisnika. U 2010. poslovni prihodi trećega po snazi hrvatskog mobilnog operatera porasli su 15 posto i dostigli 1,02 milijarde kuna. Godinu je Tele 2 zaključio sa 738.000 korisnika, što predstavlja rast od 23 posto.

Treći kvartal zaredom kompanija je ostvarila dobit prije troškova kamata, amortizacije i poreza (EBITDA). Operativni gubitak iznosio je 100 milijuna kuna u odnosu na 264 milijuna kuna u 2009. godini.

Kompanija je nastavila s jačanjem tržišne pozicije i ulaganjima u izgradnju podatkovne mreže. Tele 2 je s brzinom od 21 Mbps trenutno prisutan u šest najvećih gradova u Hrvatskoj. Cilj Tele2 Hrvatske i u ovoj je godini snažan rast prihoda i broja korisnika, što će uz ostalo pokušati postići novim paketima za poslovne korisnike, nastavkom investiranja u 3G (mobilnu) mrežu te daljim otvaranjem svojih centara u Hrvatskoj, naglasio je Ogrin.

Odgovarajući na novinarsko pitanje o efektima kriznog poreza na poslovanje, Dubravko Horvatić, direktor pravnih poslova, istaknuo je da postoji niz nameta koji su povećani na račun operatera. Posebno je upozorio na netransparentan proces dobivanja građevinskih dozvola koji u velikoj mjeri ograničava razvoj kompanije.