NE ZANIMA IH VIŠE MERCATOR

Orbico preuzima tvrtku u Rumunjskoj

07.02.2011 u 13:26

Bionic
Reading

Branko Roglić, vlasnik Orbica, potvrdio je Banka magazinu preuzimanje stopostotnog vlasničkog udjela u jednoj privatnoj rumunjskoj kompaniji, ali nije želio otkriti o kojoj je tvrtki riječ

Tvrtka za pružanje distribucijskih usluga Orbico, u vlasništvu Branka Roglića, sredinom godine preuzet će za 30 milijuna eura jednu rumunjsku kompaniju za distribuciju te proširiti djelatnosti u Austriju i Njemačku.

'Preuzet ćemo stopostotni vlasnički udio u jednoj privatnoj rumunjskoj kompaniji, a vjerujem da će ugovor biti potpisan sredinom godine', rekao je Roglić u telefonskom razgovoru za Banka magazin. Prvi čovjek Orbica odbio je reći o kojoj se kompaniji radi.

'Akviziciju ćemo financirati bankovnim kreditima i manjim dijelom vlastitim kapitalom. Preuzimanjem u Rumunjskoj kompletirat ćemo regionalnu prisutnost, što je ključno za nastavak uspješnog poslovanja', pojasnio je Roglić.

Potvrdio je da više nije zainteresiran za kupnju udjela u slovenskom trgovačkom lancu Mercator. No zato će se Orbico proširiti u Austriju i Njemačku. 'Ondje namjeravamo otvoriti tvrtke te nastaviti poslovanje našeg tamošnjeg partnera', napomenuo je Roglić.

Prihodi Orbica rastu između 15 i 20 posto godišnje. Za 2010. godinu prihod će iznositi oko 780 milijuna eura, dok bi u 2011. uz akvizicije i preuzimanje poslovanja partnerskih tvrtki mogao iznositi oko 1,2 milijarde eura, tvrdi vlasnik Orbica.