NA MLADIMA POLIMERI OSTAJU

Ježićev sin umjesto oca nadzire Dioki

21.01.2011 u 09:00

Bionic
Reading

Nakon što je Robert Ježić početkom tjedna iz pritvora podnio ostavku na mjesto člana Nadzornog odbora Diokija, petrokemijske tvrtke u kojoj je većinski vlasnik, na mjestu nadzornika zamijenit će ga njegov dvadesetsedmogodišnji sin Damir

Na skupštini Diokija, najavljenoj za 24. veljače, bit će prihvaćena ostavka članova Nadzornog odbora Roberta Ježića i Duška Žurića, a na mandat od tri godine bit će imenovani Leo Dolezil, dosadašnji član uprave Diokija, i Damir Ježić iz Rijeke.

Dvadesetsedmogodišnji Ježićev sin jedinac, Damir Ježić, nije medijski eksponiran, po struci je pravnik i budući odvjetnik. U Hrvatskoj odvjetničkoj komori (HOK) potvrdili su nam da je upisan u imenik odvjetničkih vježbenika 19. siječnja 2009. godine. 'Damir Ježić radio je u odvjetničkim uredima Žurić i partneri, (op. a. – u kojemu je jedan od partnera Duško Žurić, koji je s Robertom Ježićem bio u NO Diokija i Novog lista), a zatim kod odvjetnice Gorane Grubišić', odgovorili su iz HOK-a na tportalov upit.

U Diokijevom priopćenju početkom tjedna Burza je bila obaviještena da je Robert Ježić podnio ostavku na članstvo u Nadzornom odboru zbog 'privremene nemogućnosti obavljanja predmetne funkcije'.

Podsjetimo, vlasnik Diokija i Novog lista uhapšen je 9. prosinca 2010. i nalazi se u istražnom zatvoru zbog tzv. afere HEP, odnosno opasnosti od utjecaja na svjedoke koje Uskok treba ispitati u istrazi o nezakonitom poslovanju HEP-a i Diokija. Tereti ga se da je zajedno s bivšim šefom HEP-a Ivanom Mravkom i bivšim premijerom Ivom Sanaderom dogovorio prodaju struje Diokiju ispod povlaštene cijene, pri čemu je HEP navodno oštećen za više od šest milijuna kuna. U medije je kasnije procurila informacija da je Ježić, kao protuuslugu za Sanaderovo nagovaranje Mravaka da mu osigura 'jeftinu' struju i povoljne kredite, bivšem premijeru darovao BMW vrijedan više od pola milijuna eura.