KRIMINAL U SUNČANOM HVARU?

Šef Orco grupe na obavijesnom razgovoru

04.01.2011 u 14:10

Bionic
Reading

Nakon jučerašnje sedmosatne skupštine dioničara Sunčanog Hvara, Jean Francois Ott, šef Orco grupe, većinskog vlasnika hvarske tvrtke, priveden u zagrebačku policiju, potvrdila je za tportal glasnogovornica Orco grupe Petra Zdenkova

Iz zagrebačke policije doznajemo da se Ott dragovoljno odazvao pozivu na obavijesni razgovor koji će tijekom dana s njim obaviti istražitelji Splitsko-dalmatinske policijske uprave, koja u suradnji sa županijskim državnim odvjetnikom i DORH-om provodi kriminalističko istraživanje vezano uz kaznena djela iz domene gospodarskog kriminala.

Poslovanje Sunčanog Hvara pročešljala je kriminalistička policija nakon što je u srpnju raskinut petogodišnji ugovor o javno-privatnom partnerstvu države i Orco grupe. HFP je raskinuo partnerstvo uz obrazloženje da je Orco svojim poslovnim potezima doveo u opasnost stabilnost društva.

Nakon toga uslijedili su neuspješni pregovori HFP-a i Orca o mirenju, a u međuvremenu je tvrtka tonula u sve veće financijske probleme.

Neslaganje HFP-a i Orco grupe oko upravljanja Sunčanim Hvarom kulminiralo je na jučerašnjoj glavnoj skupštini dioničara, na kojoj su odbačeni svi službeni prijedlozi Orco grupe.

Prihvaćen je samo protuprijedlog Hrvatskog fonda za privatizaciju o smanjenju temeljnog kapitala, tako da se vrijednost dionice sa 100 kuna smanji na 40 kuna, a ne na 10 kuna, kako su predlagali Uprava i Nadzorni odbor.