IZOLACIJSKI PROIZVODI

Knauf ulaže 16 milijuna eura u novi pogon

21.12.2010 u 10:40

Bionic
Reading

Oko 16 milijuna eura iznos je paketa ulaganja koji predstoji u Knauf Insulationu, novomarofskom poduzeću izolacijskih proizvoda

Naime, kako je najavljeno tijekom prezentacije pod nazivom 'Knauf Insulation – nove investicije kroz održivi razvoj', čelni ljudi koncerna Knauf, u čijem je sastavu novomarofsko poduzeće zadnjih četiri godine, odlučili su da upravo ova tvornica, kao jedina među 150 tvornica koncerna u 40 zemalja, krene s proizvodnjom tehničkih izolacija, kao što su izolacijske cijevi promjera od 35 do 600 milimetara. Usporedno, polako će se gasiti proizvodnja klasičnih proizvoda za izolaciju po kojima je ta novomarofska tvrtka poznata već više od 30 godina.

Početak instaliranja opreme za nove proizvode, Ivan Zagorec, direktor Knauf Insulationa, najavio je za 1. ožujka iduće godine, a proizvodnja bi trebala početi već sredinom svibnja. S obzirom na to, uz sadašnja 133 zaposlena, planira se zapošljavanje još 15 novih radnika do kraja 2011. godine.

Novi proizvodi iz Novog Marofa trebali bi se naći na tržištima 28 europskih zemalja, a budući da su unaprijed prodani svi proizvodni koji će se napraviti u idućih nekoliko godina, novim investicijama i proizvodnim programom budućnost tvornice osigurana je u narednih 25 do 30 godina.

Već sada polovicu proizvodnje Knauf Insulation izvoz u 16 europskih država, a drugu polovicu prodaje u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Usprkos tome, kako je naglasio Zagorec, ova je godine bila za poduzeće najteža u tri desetljeća njezinog rada. Tako je, uz ostalo, koks poskupio 66 posto, a rasle su cijene i drugih komponenti važnih za rad. Međutim, uspjet će se ostvariti vrlo dobri rezultati poslovanja, i to zahvaljujući rekordnoj proizvodnji koja za 1.000 tona proizvoda veća od prošlogodišnje proizvodnje.