JURE RADIĆ:

'Nema boljeg rada od poštenog'

17.12.2010 u 15:36

Bionic
Reading

Hrvatska nema budućnosti ako ne počne graditi energetski sustav, stoga se Institut IGH sprema za investiciju u jednu termoelektranu, sam ili s partnerima, najavio je na današnjem godišnjem okupljanju u tom Institutu njegov direktor Jure Radić

U vezi te najave u razgovoru s novinarima Radić je precizirao da je IGH suvlasnik projekta TE Obrovac koja postoji u energetskom i urbanističkom planu Hrvatske, te da trenutno s jednom velikom austrijskom tvrtkom dovršavaju investicijsku studiju. Za vrijednost te investicije Radić je kazao da se za sada procjenjuje na oko 300 milijuna eura. O detaljima suvlasništva nad tim projektom, eventualnim partnerima i početku investicije Radić nije govorio.

Uz to, danas je pred brojnim okupljenim graditeljima i partnerima IGH naglasio da je 2010. bila najteža godina koju struka pamti jer je kriza imala i još ima veliki negativni utjecaj na građevinare, dok za 2011. misli da će biti još i teža jer 'nismo napravili projekte koje bi treblo graditi'.

Stoga smatra da je u Hrvatskoj zadnji čas da se počne raditi i graditi jer se bez toga ne može iz krize i nema budućnosti, pri čemu je spomenuo da treba početi graditi prugu Zagreb-Rijeka te kopati novi tunel Kapela.

Žali što ove godine IGH nije uspio zaposliti nijednog inženjera jer nisu imali gdje raditi te se nada da će ponovo doći vrijeme zapošljavanja.

Podržat će i sve akcije protiv korupcije, jer 'nema boljeg rada od poštenog'

Kritično se pak izrazio o natječajima kojima se u Hrvatskoj više pogoduje stranim nego domaćim tvrtkama, spomenuvši kao primjer natječaj za projektiranje željezničkih pruga kojim nisu bili određeni jednaki uvjeti za sve nego da prednost imaju oni koji su radili po EU natječajima.