LINIĆ O AKCIJI MIROVINACA

'Je li Samodol sudjelovao u tim igricama?'

15.12.2010 u 09:50

Bionic
Reading

Mirovinci su jučer kupili 65.000 dionica Ine i potrošili 185 milijuna kuna naših budućih mirovina. Iako su prije deset dana iste dionice mogli kupovati po 1.700 kuna, jučer su ih kupovali po 2.830 kuna. Saborski zastupnici Silvano Hrelja i Slavko Linić zbog toga su prozvali mirovince i Hanfu u HRT-ovom 'Dnevniku 3'

'Hanfa je isto u Vladinom servisu. Samodol je prvo zaustavio trgovinu pa dopustio, treba ga pitati je li on učestvovao u tim igricama?' izjavio je Linić.

Ante Samodol je kazao da je trgovina bila obustavljena jer su se čekale informacije od Mola, koje utječu na cijenu: 'Hanfa nije mogla narediti nikome, pa ni mirovincima da sudjeluju u kupnji dionica.'

Ljubo Jurčić upozorio je da je strateški interes mirovinaca 'čuvati naše mirovine, a ne čuvati neke druge interese', iako voditelj Mislav Togonal misli da bi mirovinci trebali čuvati 'energetskog diva Inu'.

Jurčić mu je kazao da Vlada ima druge instrumente da čuva energetske interese. Vlada se odlučila za privatizaciju Ine, zbog toga je donesen Zakon. Želi li ga mijenjati, dolazi u sukob sa strateškim partnerom, a za kupnju 51 posto dionica (do ulaska u EU treba Vlada prodati 25 posto plus jednu dionicu) treba 10-15 milijardi kuna koje Vlada nema.