VARAŽDINSKI DIV

Boxmark zaposlio još 807 ljudi

14.12.2010 u 12:43

Bionic
Reading

Od početka ove godine čak 807 novih radnika zaposlilo se u Boxmarku, najvećem izvozniku u Varaždinskoj županiji te najvećoj tvrtki u varaždinskoj Slobodnoj zoni, koja već sada ima blizu 3.000 zaposlenika, od kojih su neki došli i iz Varteksa

'Za nas je 2010. bila teška i naporna godina. Međutim, ove smo godine ugovorili nove poslove za koje očekujemo da će nam u narednoj godini omogućiti održavanje standarda proizvodnje i uspješnost poslovanja barem na ovogodišnjoj razini, iako ćemo, kao i uvijek, težiti kontinuiranom napretku, razvoju i poboljšanjima', ističu u Boxmarku, vodećem proizvođaču high class kožnih krojenih dijelova i navlaka za sjedala za automobilsku industriju.

Uz zapošljavanje velikog broja novih radnika, kako dodaju, nastavili su sa školovanjem novih kadrova, a pokrenuli su i projekt stipendiranja učenika krojača u suradnji s Općinom Trnovec Bartolovečki. Uz to, da bi zadovoljili nova tržišta, uložili su i više od 2,4 milijuna eura u strojeve i opremu, a zbog velikog povećanja broja zaposlenih, i u parkiralište tvrtke koje će imati mjesta za blizu 700 vozila i sedam autobusa.

Da bi se što bolje mogli nositi s jakom konkurencijom na tržištu opreme za autoindustriju, Boxmark je ove godine otvorio novi proizvodni pogon u Krapinsko-zagorskoj županiji te prodajno predstavništvo u Njemačkoj, a u svojim pogonima nastavlja s racionalizacijom troškova poslovanja, ulaganjem u nove tehnologije te podizanjem produktivnosti. Time će i odgovoriti na konstantno povećanje ulaznih troškova te smanjenje cijena isporučenih proizvoda.

'Posebno je važno naglasiti imperativ očuvanja i dodatnog povećanja kvalitete u svim segmentima poslovanja, sve da bi se zadovoljili iznimno visoki zahtjevi u pogledu kvalitete proizvoda koje propisuje automobilska industrija, a koji svake godine postaju sve rigorozniji. Jedino tako možemo i dalje biti konkurentni te uspješno poslovati na svjetskom automobilskom tržištu kao proizvođač s najvišom razinom kvalitete u branši', upozoravaju u Boxmarku, čijem je menadžeru Igoru Grebličkom CROMA ove godine dodijelila nagradu za najboljeg menadžera u kategoriji velikih poduzeća, s obzirom na uspješno višegodišnje upravljanje tvrtkom te poslovne rezultate i rekordno zapošljavanje.