REAKCIJA NA MOLOVU PONUDU

Mirovinci i Adris kupuju dionice Ine?

10.12.2010 u 09:34

Bionic
Reading

Mađarski MOL ipak neće tako lako doći do većinskog paketa dionica Ine, kako se to dosad činilo. Država neće izići sa svojom protuponudom malim dioničarima, ali priča o preuzimanju Ine ipak neće ostati bez reakcije, za koju bi se moglo reći da iza nje stoji hrvatska Vlada

Iz neslužbenog izvora Večernji doznaje da dionice Ine namjeravaju kupovati mirovinski fondovi čim Hanfa dopusti takvu trgovinu, najvjerojatnije već u ponedjeljak. A u igru ulazi i rovinjski Adris.

'Imamo razumijevanja i spremni smo, ako se za to pokaže potreba, na suradnju s Vladom u rješavanju projekata od nacionalnog interesa', kazao je Predrag Grubić, voditelj ureda za odnose s javnošću Adris grupe.

Fondovi pak nemaju namjeru podnijeti klasičnu protuponudu niti nuditi jamstva banaka i deponirati 2,2 milijarde kuna, kao što to mora učiniti MOL, već će na burzi istaknuti cijenu koja će biti veća od MOL-ove ponude. Koliko veća, izvori nisu željeli reći, osim načelnog odgovora da 'ne treba očekivati veliku cjenovnu razliku'.

O cijeni će ovisiti i spremnost malih dioničara da prodaju dionice. Poučeni dosadašnjim preuzimanjima, očekuje se da će se na prodaju odlučiti svaki drugi mali dioničar – što čini oko 4 posto udjela, koliko zapravo treba MOL-u da dođe do većinskog paketa.