IVAN DADIĆ

'Smjenjuju me boljševici u HAK-u'

08.12.2010 u 14:34

Bionic
Reading

'Hrvatskim autoklubom vlada boljševički sindrom', ponovio je svoju ocjenu o poslovanju HAK-a član Upravnog odbora Ivan Dadić u obraćanju novinarima, upozoravajući na netransparentnost rada, kao i kršenje statuta HAK-a od samog vrha te organizacije

Dadić je izvijestio novinare da je nakon njegovog sudjelovanja u HTV-ovoj emisiji 'Hrvatska uživo', u kojoj je prvi put javno progovorio o nepravilnostima u poslovanju HAK-a, pokrenuta njegova smjena iz Upravnog odbora.

'Upozoravao sam da sjednice Upravnog odbora trebaju biti otvorene za javnost, ali stav većine članova Upravnog odbora bio je da nam ne trebaju novinari', rekao je Dadić, upozoravajući da se time krši Statut HAK-a, prema kojemu sjednice mogu biti zatvorene samo u onom dijelu kada se raspravlja o poslovnim tajnama. Prema njegovim riječima, nijedan materijal koji je dobio nije nosio oznaku poslovne tajne.

'Vodstvo HAK-a nastoji upravljati ljudima, a ne problemima', ustvrdio je Dadić, pojašnjavajući ocjenu da u HAK-u vlada boljševički mentalitet. Optužio je predsjednika HAK-a Ivana Bikića da je stvorio sustav koji omogućuje interno nadglasavanje i manipulacije u korist malog broja pojedinaca.

'U HAK se godišnje slije oko 100 milijuna kuna, od čega se 80 posto ostvari na temelju javnih ovlasti', rekao je Dadić, izražavajući uvjerenje da se tim novcem ne upravlja na odgovarajući način.

Iznio je i indicije o zloupotrebama u poslovanju, navodeći slučaj javnog natječaja za koji su tri ponude došle istovremeno. Spomenuo je i nepravilnosti u izboru glavnog tajnika Zvonka Šmuka, koji je 'izabran premda ne ispunjava uvjete natječaja'.