NA KAMPUSU BORONGAJ

Zeleni korak naprijed: Fakultet prometnih znanosti održao ekološku akciju

27.04.2023 u 09:03

Bionic
Reading

Ekološka akcija sadnje drveća pod nazivom "Zajedno za planetu Zemlju!" održana je 26. travnja 2023. na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu ispred Amfiteatra na Kampusu Borongaj u Zagrebu

Ekološka akcija inicijativa je 'Regionalnog virtualnog sajma obrazovanja – Na koji ćeš faks?', kojeg je pokrenula tvrtka FriendlyHR s ciljem pomoći mladima na njihovom putu akademskog i karijernog usavršavanja.

Fakultet prometnih znanosti, kao jedan od sudionika ovog sajma, prihvatio je poziv te se priključio sadnji drveća kao doprinos stvaranju zdravijeg okoliša i očuvanju prirode za buduće generacije.

Akciju sadnje drveća na Kampusu Borongaj organizirala je poslijedoktorandica i predsjednica Odbora za promociju Fakulteta prometnih znanosti, dr. sc. Bia Mandžuka uz podršku Uprave Fakulteta. Sadnji drveća pridružile su se i dvije studentice, Robertina Nikolić i Nikolina Vrdoljak.

Poslijedoktorandica dr. sc. Bia Mandžuka ističe:

'U suvremenom svijetu, smanjenje negativnih posljedica prometa kao što su staklenički plinovi, onečišćenje zraka i buka, postaje sve veći izazov. U isto vrijeme, potrebno je razvijati održive oblike mobilnosti kako bi se osigurala pozitivna strana mobilnosti. Fakultet prometnih znanosti, u svojoj ulozi visokoobrazovne institucije, prepoznaje odgovornost u podizanju svijesti o ekološkim problemima koje generira promet te promicanju održivih pristupa u prometu.

U sklopu akcije, na Fakultetu prometnih znanosti su posađene dvije sadnice bijelog gloga kako bi se poslala poruka ne samo studentima na Kampusu, već i široj zajednici o važnosti aktivnog sudjelovanja u širenju svijesti i poticanju održivih praksi'.

Ova ekološka akcija ističe predanost Fakulteta prometnih znanosti ekološkim izazovima, simbolizirajući njihovu inovativnost u obrazovanju te poticanje studenata da budu zagovornici održivog prometa i čuvari okoliša.