KRAH KRALJA KLADIONICA

Žderić nema za plaće i isplate

15.05.2009 u 09:25

Bionic
Reading

Kladionice u vlasništvu osječkog poduzetnika Ivana Žderića u teškim su financijskim problemima, koji su kulminirali zatvaranjem desetak poslovnica u Zagrebu

Redakciju Jutarnjeg proteklih dana kontaktirale su zaposlenice poslovnica Kladionica Žderić s područja cijele Hrvatske, objasnivši da već dva mjeseca nisu dobile plaću te da tvrtka, koja je ne tako davno imala više od 200 poslovnica, vjerojatno odlazi u bankrot.

'Nismo dobile plaću dva i pol mjeseca. U Zagrebu nismo platili struju pola godine i nedavno su nam je isključili. Ne znam hoćemo li se uspjeti izvući. Bojim se da plaću nećemo ni vidjeti jer nam kolege u Osijeku kaže da će se sve poslovnice zatvoriti i da ćemo svi završiti na ulici', rekla je zaposlenica jedne od poslovnica.

Prema podacima sa službene web stranice tvrtke, ta kladionička kuća ima oko 500 zaposlenih.

Na kladioničkim forumima su se javili igrači koji su u Kladionicama Žderić nedavno ostvarili dobitak, ali svoj novac ne mogu podignuti jer su poslovnice zatvorene, a one koje su otvorene nemaju dovoljno gotovine za isplatu. Riječ je o dobicima od samo nekoliko tisuća kuna. Jedan dugogodišnji igrač kaže da su se vremena promijenila, odnosno da su ljudi naučili igrati.

'Prije šest mjeseci došlo je do pokušaja prodaje kompletnog lanca Kladionica Žderić, no pokušaj je propao jer su Žderićevi dugovi, koje je kupac trebao preuzeti, bili preveliki', uputio nas je u tržište kladionica jedan igrač.

I u drugim hrvatskim kladionicama potvrdili su nam kako znadu da su Kladionice Žderić u velikim financijskim dubiozama, no nitko od zaposlenika tih kladionica nije želio javno komentirati probleme osječkog kladioničkog diva.

U sjedištu lanca Žderićevih kladionica jučer nitko nije želio izlaziti s ikakvim informacijama. Zaposlenici u Upravi prespajali su nas svojim kolegama, no nitko od njih nije želio, kako kažu, razgovarati s novinarima u ovim teškim vremenima.