ŠTRAJK UPOZORENJA

Zbog sudske presude sutra staju samo teretni vlakovi

14.05.2013 u 15:48

Bionic
Reading

Zbog presude Županijskog suda u vrijeme sutrašnjeg štrajka upozorenja koji organizira Sindikat strojovođa Hrvatske neće se zaustavljati putnički vlakovi, već samo teretni

Županijski sud u Zagrebu donio je pravomoćnu presudu kojom Sindikatu strojovođa Hrvatske zabranjuje održavanje štrajka najavljenog za sutra u trgovačkom društvu HŽ Putnički prijevoz, izvijestili su iz te tvrtke, dodajući da će se 18. svibnja provesti postupak mirenja između Sindikata strojovođa Hrvatske i HŽ Putničkog prijevoza d.o.o.

Zbog presude Županijskog suda sindikati su štrajk upozorenja u HŽ putničkom prijevozu odgodili za 18. svibnja (ako ne uspije postupak mirenja), a sutra od 12 do 14 sati održat će se štrajk upozorenja u HŽ Cargu.

Tijekom štrajka teretni vlakovi na cijelom području Republike Hrvatske zaustavit će se na prvom kolodvoru.

Pored zaustavljanja vlakova diljem Hrvatske, u Zagrebu će se održati javni prosvjed koji će započeti u 11 sati na glavnom kolodvoru. Prosvjedna kolona će se dalje uputiti od Trga kralja Tomislava preko Trga Josipa Jurja Strossmayera, Trga Nikole Šubića Zrinskog, Praškom ulicom preko Trga bana Josipa Jelačića, Radićevom ulicom, Stubama Ivana Zakmardija, Ulicom Dverce, Ćirilometodskom ulicom do Trga svetog Marka.