INVESTICIJSKI POTENCIJAL

Zašto su Hrvati zainteresirani za Novosibirsku oblast?

25.02.2015 u 09:34

Bionic
Reading

Agencija za investicijski razvoj Novosibirske oblasti zainteresirala je hrvatske biznismene mogućnostima razvoja biznisa, javlja RIA Novosti, a prenosi Ruski vjesnik

Agencija je prezentirala investicijski potencijal regije u Moskvi u sklopu Rusko-hrvatskog ekonomskog foruma.

Stručnjaci agencije govorili su o mogućnostima oblasti kao centra znanosti i obrazovanja te o njezinom ogromnom prometnom čvorištu, piše Ruski vjesnik.

Kako je priopćio Andrej Garšin, zamjenik generalnog direktora agencije, prezentacija Novosibirske oblasti izazvala je veliki interes kod hrvatske strane. Nakon prezentacije održani su susreti s ministrom ekonomije Hrvatske Ivanom Vrdoljakom, šefom Hrvatske gospodarske komore Lukom Burilovićem, veleposlanikom Hrvatske Igorom Pokazom. Održani su i radni susreti s predstavnicima krupnog biznisa i financijskih struktura Hrvatske.

Nakon susreta pripremljen je projekt Memoranduma o suradnji između Agencije za investicijski razvoj Novosibirske oblasti i Gospodarske komore Republike Hrvatske. Dokument predviđa provedbu zajedničkih radnih susreta, tematskih seminara, otvorenih stolova, sudjelovanje u izložbama i drugim događajima, koji predstavljaju uzajamni interes u konkretnim sferama suradnje. Očekuje se da će Memorandum biti potpisan u dogledno vrijeme.