snažan rast

Wizz Air objavio optimistične brojke, dionice katapultirane

28.07.2021 u 15:31

Bionic
Reading

Niskotarifni prijevoznik Wizz Air danas je objavio vrlo optimistične brojke za ovo ljeto nakon čega su dionice doživjele snažan rast

Wizz Air očekuje da će se kapaciteti u srpnju i kolovozu povećati na razinu između 90 i 100 posto u odnosu na razinu prije pandemije, što je posljedica skoka ljetne potražnje za europskim putovanjima. Rast bi moglo dodatno potaknuti daljnje ublažavanje britanskih ograničenja.

Britanija će narednih dana osloboditi potpuno cijepljene putnike iz Europske unije iz karantene, a to će pomoći Britaniji da sustigne blok, kaže izvršni direktor Wizz Aira Jozsef Varadi.

"Kontinentalna Europa bila je otvorenija za putovanja i kao rezultat toga, potražnja je reagirala puno brže i mnogo snažnije za ljeto," rekao je Varadi za Reuters.

Velika Britanija obično čini oko 15 do 20 posto poslovanja Wizza. Zrakoplovna kompanija proširila se iz svoje istočnoeuropske baze na zapad, na Britaniju i Italiju, te na istok, u Abu Dhabi, i nastavila dodavati nove zrakoplove tijekom pandemije, kada su mnogi konkurenti smanjili svoju flotu.

Dionice Wizz Aira skočile su za 6 posto, na 4.927 penija sredinom jutarnjeg trgovanja u srijedu nakon objavljenih pozitivnih ljetnih izgleda. Potaknuo ih je i Varadi rekavši da bi Wizz Air mogao premašiti svoju pretpandemijsku veličinu do kraja godine, ovisno o tome kako se ograničenja umanjuju.

Wizz Air Izvor: EPA / Autor: CLEMENS BILAN

"Trebali bismo biti znatno iznad 100%, a osobno se nadam da ćemo do te razine stići prije Božića", rekao je Varadi.

Wizz nije pružio detaljnije smjernice, pozivajući se na nepredvidivost pandemije. Podsjetimo, i Ryanair je u ponedjeljak povećao svoju prognozu cjelogodišnjeg prometa na krilima snažnih rezervacija.