AGROKOROVA TVRTKA

Veliki požar u Mercatorovom skladištu: Jedna osoba smrtno stradala

12.05.2015 u 18:44

Bionic
Reading

U požaru koji je nešto prijepodneva izbio u glavnom skladištu trgovačkog centra Mercator za srednju Sloveniju u ljubljanskom prigradskom naselju Zalog, jedna osoba je smrtno stradala, a jedna je lakše ozlijeđena. Više nema opasnosti od širenja požara, a vatru i dalje gasi 180 vatrogasaca

Nešto prije podneva izbio je požar u glavnom skladištu trgovačkog centra Mercator za srednju Sloveniju. Požar još uvijek traje, javljaju slovenske Finance.

Uništeno je centralno Mercatorovo skladište svježih proizvoda za meso, voće i povrće. Riječ je o skladištu veličine 13.000 četvornih metara, od kojih je potpuno uništeno 8.000 četvornih metara. Također je izgorjelo 850 tona proizvoda, kaže Igor Maroš, član Uprave Mercatora.

Još uvijek se ne zna šteta, a na mjestu požara su policija i vatrogasci. Pristup skladištu je zatvoren.


Na mjestu požara pronađena je jedna mrtva osoba, potvrdio je novinarima u Ljubljani vatrogasni zapovjednik Thomas Kučić. Jedna lakše ozlijeđena osoba prebačena je kolima hitne pomoći u medicinski centar.

Zaposlenici Mercatora su na sigurnom, a uz njih je evakuirano i nekoliko objekata u okolici, između ostalog i obližnji vrtić u kojem je bilo tridesetero djece.

U Mercatoru, koji je u vlasništvu koncerna Agrokor Ivice Todorića, izjavili su da zbog novonastale situacije neće biti problema u opskrbi trgovina.