podijeljene nagrade

Valamar Riviera, Regeneracija, Hendal i Hrvatska lutrija dobitnici nagrada za DOP

10.11.2020 u 13:42

Bionic
Reading

Ovogodišnji dobitnici nagrade za društveno odgovorno poslovanje "Indeks DOP" su Valamar Riviera u kategoriji velikih poduzeća, Regeneracija kod srednjih, Hendal kod malih te Hrvatska lutrija u kategoriji javnih poduzeća, objavili su u utorak iz Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (HR PSOR)

Te nagrade, u organizaciji HR PSOR-a i Hrvatske gospodarske komore, dodjeljuju se poduzećima za najbolja postignuća u društveno odgovornom poslovanju. Nagrade se dodjeljuju u devet kategorija, a ove ih se godine natjecalo više od stotinu, navodi se u priopćenju.

Nagrade su dodijeljene na godišnjoj konferenciji o društveno odgovornom poslovanju koja je održana uz sve epidemiološke mjere.

"Zbog velike pažnje koju ove godine opravdano dobiva pandemija Covida-19, postoji opasnost da izgubimo iz vida veću i trajniju krizu koja nam prijeti, a to je kriza neodrživosti koja se prvenstveno, ali ne isključivo, očituje u klimatskim promjenama", istaknula je ravnateljica HR PSOR-a Mirjana Matešić.

Potrebno je, kako je rekla, zadržati dijalog i stvarati platforme koje će raditi na novim rješenjima te poticajno okruženje za razvoj eko-inovacija i pokrenuti transformaciju prema kružnom gospodarstvu i posljedično prema održivosti.

Matešić je kazala i da je konferencija o DOP-u i ove godine okupila ključne dionike i nastavila međusektorski dijalog o mjerama za ostvarenje Europskog zelenog plana i globalnih ciljeva održivog razvoja.

"Osim toga, željeli smo, kao i svake godine, proslaviti najodgovornija hrvatska poduzeća, dobitnike Indeksa DOP-a i dati im zasluženu vidljivost, posebno jer su ovo vremena kad nam trebaju dobre vijesti“, rekla je Matešić.

Na konferenciji su dodijeljene i nagrade po pojedinim područjima. Tako je nagradu za područje društveno odgovorne politike i prakse u radnoj okolini dobio Heineken Hrvatska, za društveno odgovorne politike i prakse upravljanja okolišem Muraplast, za društveno odgovorne odnose sa zajednicom Dvokut-Ecro, za društveno odgovorne politike raznolikosti i zaštite ljudskih prava AD Plastik i za najveći napredak u društveno odgovornom poslovanju tvrtka Tabacco.

Ovogodišnja 12. konferencija o DOP-u održana je pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.