MUDRINIĆ ZA CNN

'Ulazak Hrvatske u Europsku uniju potaknut će gospodarski rast'

04.07.2013 u 22:18

Bionic
Reading

CNN-ova emisija Marketplace Europe najnovije je izdanje posvetila Hrvatskoj tražeći odgovor na pitanje što će članstvo u Europskoj uniji značiti za domaće gospodarstvo koje je godinama u recesiji. Odgovore su im pružili predstavnici tvrtke DOK ING te predsjednik Uprave T-Hrvatskog Telekoma Ivica Mudrinić

Iako će, rekao je Mudrinić, ulazak Hrvatske u Europsku uniju imati i dijelom negativan utjecaj na prihode T-Hrvatskog Telekoma, nada se kako će ipak doći do preokretanja trenda pada BDP-a koji se događa od 2008.

'Ulazak u Europsku uniju i nova pravila o roamingu imat će dijelom negativni utjecaj na prihode naše tvrtke, no te su promjene poštene prema našim korisnicima. Zbog nižih će cijena usluge biti dostupnije, a nestat će i strah od gubitka glasovne i podatkovne usluge', rekao je Mudrinić istaknuvši bitnu ulogu telekomuinikacijskih tvrtki za cjelokupno društvo, posebice za infrastrukturu i gospodarstvo u cjelini.

'Ovo je velika tvrtka i veliki poslodavac. Prisutni smo u svakom kućanstvu i u svim poslovima stoga imamo utjecaj na razvoj gospodarstva, ali i čitavog društva', tim je riječima Mudrinić istaknuo važnost T-Hrvatskog Telekoma za Hrvatsku te je poslao i poruku Vladi.

'Hrvatska treba reforme. Reforme u javnoj upravi, na tržištu rada i u mirovinskom sustavu. Ako budu efektivne, to će se pozitivno odraziti na kompletnu ekonomiju i rast zaposlenosti', rekao je.

Pohvalio je donošenje Zakona o strateškim investicijama jer 'ako želite privući investicije morate stvoriti klimu u kojoj će se uloženo vraćati investitoru u istoj, ak oveć ne i većoj mjeri nego negdje drugdje. To se postiže smanjenjem parafiskalnih i poreznih nameta', zaključio je Mudrinić u razgovoru za CNN.