u dugavama

U Novom Zagrebu uskoro najveća privatna bolnica u Hrvatskoj, evo tko će se u njoj moći liječiti

30.11.2021 u 08:43

Bionic
Reading

Ono što nije uspjelo gradu Zagrebu i državi napravit će privatnik – izgraditi prvu bolnicu preko rijeke Save. Kako doznaje Poslovni dnevnik, u novozagrebačkom naselju Dugave, na današnjoj ledini smještenoj uz izlaz prema Velikoj Gorici, 2023. godine niknut će nova Specijalna bolnica za ortopediju i traumatologiju Akromion.

To će biti najveća privatna bolnica u Hrvatskoj, veća od većine javnih bolničkih ustanova, a tvrtka Osteon gradnja u taj projekt planira uložiti 160 milijuna kuna, piše Poslovni dnevnik.

Ortoped Nikola Čičak, direktor Osteona i jedan od osnivača bolnice Akromion u Krapinskim Toplicama pojašnjava zašto Akromion seli u Zagreb.

“Kako je Akromion od osnivanja do danas postao respektabilna ortopedska bolnica u ovom dijelu Europe, našli smo se u situaciji da smo naprosto prerasli prostor koji koristimo u Krapinskim Toplicama. Drugi razlog leži u samoj lokaciji, Zagreb je dostupniji našim pacijentima koji dolaze iz cijele Hrvatske, ali i drugih zemalja, Slovenije, Srbije, BiH, dolaze nam i Hrvati koji žive u inozemstvu te stranci koji žive u Hrvatskoj. Zagreb će biti bolja adresa za naše daljnje širenje poslovanja”, pojasnio je Čičak.

Po visini prihoda i broju zaposlenika, Akromion je najveća privatna ortopedska bolnica u zemlji, koja je u 2019. godini ostvarila 40,5 milijuna kuna prihoda (u pandemijskoj godini 37,5 milijuna kuna).

Radi se o ustanovi koja je specijalizirana za liječenje ozljeda i bolesti sustava za kretanje, uz širok spektar operacijskih zahvata, od artroskopija do ugradnje umjetnih zglobova i rekonstrukcije, a osim toga bave se znanstvenim radom i edukacijama. Osim u Krapinskim Toplicama i Zagrebu, usluge pružaju i u ambulantama u Splitu i Zadru.