sindikati zadovoljni

U Croatia osiguranju potpisan novi Kolektivni ugovor: Veće božićnica, uskrsnica, regres...

26.06.2023 u 13:01

Bionic
Reading

Uprava Croatia osiguranja (CO) i Granski sindikat zaposlenih u osiguranju Hrvatske potpisali su u ponedjeljak novi Kolektivni ugovor

'Visoka razina radnih i materijalnih prava iz Kolektivnog ugovora koji je bio sklopljen do 30.6.2024. potvrđena su i produljena za novo razdoblje do 30.6.2025., dok su neka i povećana, čime je razina prava zaposlenika i dalje značajno iznad standarda industrije i iznad one koju jamči Zakon o radu', navodi se u priopćenju CO-a.

Među ostalim, povećava se ukupna godišnja masa bruto plaća za dva posto. Božićnica se ove godine povećava na 250 eura, a iduće na 300 eura, dok se uskrsnica povećava na 100 eura. Regres za godišnji odmor već od ove godine povećava se na 225 eura, a u 2024. godini na 250 eura. Od iduće godine povećava se i mjesečna naknada za prehranu te su ugovoreni unaprijeđeni kriteriji za naknadu za prijevoz.

'U Croatiji smo kontinuirano posvećeni stvaranju motivirajućeg radnog okruženja za sve naše zaposlenike, što potvrđujemo i novim Kolektivnim ugovorom. Povećanjem postojećih prava pokazujemo da prepoznajemo i nagrađujemo značajan doprinos kojeg naši zaposlenici ugrađuju u odličan rezultat kompanije. Iznadprosječnim uvjetima rada Croatia zadržava poziciju najprivlačnijeg poslodavca i najboljeg mjesta za razvoj karijere u osigurateljnoj industriji', rekao je Davor Tomašković, predsjednik Uprave Croatia osiguranja.

Dra'go nam je da smo novim Kolektivnim ugovorom omogućili zaposlenima još bolje materijalne uvjete čime i Uprava i Sindikat potvrđuju visoku razinu brige za dobrobit radnika. Obje strane pokazale su što znači kvalitetan socijalni dijalog i nadamo' se da ćemo s ovako produktivnom suradnjom nastaviti i ubuduće', rekla je Petra Pribetić Dragosavac, predsjednica Granskog sindikata zaposlenih u osiguranju.