PROJEKT TRILLENIUM

Tko su ljudi koji su Hrvoju Prpiću dali dva milijuna kuna?

07.08.2015 u 12:04

Bionic
Reading

Poduzetnik Hrvoje Prpić uspio je ovih dana skupiti više od 200 tisuća funti ili dva milijuna kuna, koliko je tražio na crowdfunding servisu Seedrs, čime je postavio i rekord s najviše prikupljenih sredstava tim kanalom u Hrvatskoj

Prpić, poznat kao bivši vlasnik HG Spota, za 200 tisuća funti, odnosno, nešto više od dva milijuna kuna, za uzvrat je investitorima dao malo manje od osam posto Trilleniuma, tvrtke u koju je uložio i britanski gigant za online kupnju Asos. Riječ je o projektu koji za razliku od 'običnih' online kupnji, kupcima omogućuje 3D doživljaj shoppinga u robnoj kući Trillenium.

Portal zimo.dnevnik.hr objavio je tko su investitori koji su zagrebačkom poduzetniku Hrvoju Prpiću dali novac za Trillenium.

Hrvoje Prpić je sam dao 50 tisuća funti. Drugi na listi je Nikola Serdar s 20 tisuća funti. Slijede: tvrtka Aguatera (17.400 funti), High Tech Engineering Center iz Srbije (10 tisuća funti), Davorin Štetner (7.000 funti), Hrvoje Kraljević (5.000 funti), John Ryan (2.100 funti), Stephen Ashurst iz Londona (3.000 funti) i Dejan Grbić (1.500 funti).

S po 1.100 funti projekt financiraju Mihovil Barančić, Damir Kaluđer, Damir Mujić i Damir Sabol (osnivač Iskona, poznat po aplikaciji Photomath). Na popisu ima još investitora no nisu željeli otkriti svoj identitet.