najbolji startup u jugoistočnoj Europi

Swinto je pobjednik ovogodišnjeg Elevator Lab Challenge-a South-East Europe

16.12.2021 u 10:01

Bionic
Reading

Elevator Lab Challenge South-East Europe završio je sinoć (15. prosinca) Gala događajem na kojem su finalisti predstavili svoja rješenja stručnom žiriju i publici te se natjecali za titulu najboljeg startupa u jugoistočnoj Europi i nagradu od 10.000 €

Pobjednik ovog fintech natjecanja je ekipa Swinto koja će imati priliku predstaviti se na međunarodnom Elevator Lab Demo Day-u u proljeće 2022. godine, upoznati menadžment Raiffeisen Bank međunarodne grupacije i dobiti stručne savjete o poslovnim prezentacijama i jedinstvenim načinima predstavljanja poslovnim klijentima.

Ekipa Swinto, koja je ujedno i pobjednik druge polufinalne večeri u kategoriji Payments and Advanced Analytics Solutions, podijelila je svoje dojmove nakon pobjede u finalu:

„Uživali smo u iskustvu, dalo nam je prekrasnu priliku da ponovno otkrijemo svoju ideju i ono što nudimo. Uložili smo puno truda da napravimo prezentaciju koja odražava našu kompaniju”.

Stručni žiri, sastavljen od menadžera Raiffeisen banke, ocjenjivao je najinovativnija rješenja u području financijskih tehnologija, a polufinalna natjecanja održana su još i u sljedećim kategorijama:

Easy Albania pobjednik je prve polufinalne večeri održane 1. prosinca. Njihovo rješenje bilo je najbolje u kategoriji Innovative Banking Solutions for Retail, SME, and Corporate Clients. Najinovativnije rješenje na polufinalnoj večeri 3. prosinca, u kategoriji ESG Solutions, osmislio je tim TE Pema. Pobjednički timovi polufinalnih večeri, kao najbolji u svojim kategorijama, osvojili su po 5.000 €, priliku da razviju pilot projekt s jednom od domaćih banaka, kao i priliku da svoja rješenja integriraju u sustave Raiffeisen banke i dosegnu 2,6 milijuna kupaca.

Elevator Lab Challenge South-East Europe regionalno je startup natjecanje Raiffeisen grupe usmjereno na podršku tehnološkim inovacijama koje utječu na pozitivan razvoj financijskih i bankarskih sustava. Ove godine, putem online live događanja, sudionici su dobili priliku da stručnjacima prezentiraju svoja fintech rješenja, a gledatelji priliku da se uključe u raspravu i educiraju u području startup rješenja.

Detaljne informacije o natjecanju, sudionicima, žiriju i nagradama možete pronaći na: https://elevator-lab.com/challenges/regional-1/, dok Gala event u cijelosti možete pogledati OVDJE.