BANDIĆEVA ZAMJENICA

Švaljek: Jedino što žene može zakočiti u biznisu su perfekcionizam i panika

04.12.2014 u 11:47

Bionic
Reading

U organizaciji časopisa Lider u četvrtak je održan četvrti susret pod nazivom 'Žene u biznisu', na kojem su uspješne žene iz hrvatskog biznisa podijelile svoje iskustvo života u poslovnom okruženju. Među govornicama bila je i Sandra Švaljek, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika koja je u neformalnom 'jedan na jedan' razgovoru otkrila kako se osjeća nakon što je preuzela vruću gradonačelničku fotelju

'Imam 22 godine radnog iskustva, od toga osam godina menadžerskog iskustva, pa čak i medijskog', istaknula je Švaljek i naglasila kako gradonačelnika Milana Bandića 'samo privremeno nema i da se ta situacija može promijeniti svakog dana'.

'Osjećam se dobro. Ovo je izazovan i zahtjevan posao, a sve što me u ovom trenutku zaokuplja jest rad u interesu građana', kazala je Švaljek.

'Imam jednu prednost: bavila sam se javnim financijama pa nisam iznenađena poreznim promjenama koje uvodi ministar Boris Lalovac. Od nekih projekata će se odustati, a određeni udarac će podnijeti oni koji su navikli na financiranje iz gradskog proračuna', istaknula je Švaljek.

Na pitanje koja je razlika raditi na Ekonomskom institutu, a koja u Gradu Zagrebu, Švaljek je kazala da su na Institutu svi iste struke dok je Grad 'vlada u malom'.

'Svaki gradski projekt okuplja interdisciplinarne timove. Zahtjevno je i izazovno raditi i upravljati tim timovima', kazala je Švaljek.

Prema njezinim riječima, ženska osobina koja pridonosi kvaliteti upravljanja svakako je multitasking, ali Švaljek ističe i žensku hrabrost da se krene u neki velik, kompleksan i sasvim nov projekt.

'Trudnoća i porod najbolji su primjeri', istaknula je Švaljek i dodala kako su možda jedine stvari koje žene mogu zakočiti u biznisu perfekcionizam i panika.

Na pitanje smatra li sebe političarkom, Švaljek je odgovorila negativno.

'Nisam političarka, ja sam policy maker. Po funkciji jesam, ali po opredjeljenju nisam i ne doživljavam se tako', otkrila je Švaljek.