BIRAJTE PAMETNO

Što vaša tvrtka treba zahtijevati od svog teleoperatera?

19.04.2016 u 08:45

Bionic
Reading

Mnogo je ponuda teleoperatera na tržištu i teško se odlučiti za najbolju ako ne znate što točno tražite. Kada dođe red na tu odluku, ovo su stavke na koje trebate obratiti pozornost te usluge koje trebate zahtijevati od svog operatera.

1.Flat internet – uvijek i bez prekida

Bilo da je riječ o frizerskom salonu ili digitalnoj agenciji, fiksni internet bez ograničenja danas je apsolutno nužan. Tvrtka prosječno po zaposleniku dnevno potroši oko 1GB prometa, pa je svaka druga opcija osim flat poslovne tarife jednostavno neisplativa.

Pobrinite se da u ponudi dobivate i maksimalnu brzinu interneta, jer spora veza znači sporo poslovanje.

No nije samo riječ o prometu – pouzdanost internetske usluge vrlo je visoko na popisu prioriteta. U istraživanju koje smo proveli u prosincu prošle godine, čak trećina ispitanika potvrdila je kako bez internetske veze ima problema s pojedinim poslovnim procesima, poput naplate, no njih 72,73 posto se izjasnila da bez internetske veze uopće ne mogu poslovati! Pobrinite se da vaš pružatelj usluga ima rezervni mehanizam koji vam omogućuje da ste uvijek povezani na Internet – primjerice 4G backup

 



2. Pomoć kad vam zatreba

Ako dođe do tehničkih problema, izda vas oprema ili samo trebate informacije o najboljoj ponudi za vas, iznimno je bitno da u vrlo kratkom roku dobijete agenta koji vam može što bezbolnije riješiti problem. Kada je kriza, zadnje što želite je slušati nasnimljenu melodiju dok čekate pomoć ili biti vrući krumpir koji se prebacuje s jednog na drugog agenta. Zatražite od svog operatera posebno obučene agente koji su na raspolaganju u svakom trenutku.

3.Prostor u oblaku

Podaci o klijentima, mušterijama i partnerima dio su svakog poslovanja. Njihovo čuvanje na različitim računalima znači da im ne možete pristupiti uvijek kada ih trebate, ali i da nisu dovoljno zaštićeni, a ulaganja u vlastite servere veliki su izdatak za većinu tvrtki.

Nije ni čudno onda što se većina tvrtki u našem istraživanju izjasnila kako ih čuva u digitalnom obliku ili u digitalnom obliku uz papirnati trag, a pohranjuje ih u oblaku.

Minimalan idealni prostor u oblaku kojim možete manevrirati trebao bi brojati barem 1 terabajt. Samim time dostupni su vam i svi podaci gdje god se nalazili.




4.Sigurnost bez iznimki

Koliko nas je poslovanje u oblaku učinilo fleksibilnijima te nam olakšalo pristup podacima, tako nas je i ostavilo ponešto ranjivijima. U 2014. godini je čak 90 posto tvrtki u svijetu doživjelo neku vrstu hakerskog napada putem interneta ili sigurnosni proboj mreže, pa je zato zaštita postala visoko na listi prioriteta.

Velik broj manjih i srednjih tvrtki nema IT odjel i djelatnika posvećenog isključivo računalnim sustavima i mrežama, no mrežna zaštita također je nešto što možete tražiti od svog operatera. Pogledajte kakvu zaštitu vaša mreža treba imati.

Za svoje poslovanje od operatera zahtijevajte najbolju uslugu – jer male ćete uštede puno platiti ako vam internetska veza, sigurnost i podrška zakažu kada vam najviše trebaju.

tnative

Ovaj promo prilog napravljen je u produkciji Tnative tima tportala u suradnji s HT-om kao dio native sadržaja tportala, a u skladu s najvišim profesionalnim standardima.