delta holding

Srpski Todorić zainteresiran za zagrebački hotel Esplanade

07.09.2017 u 12:04

Bionic
Reading

Delta Holding, najveća srbijanska kompanija u vlasništvu Miroslava Miškovića, nastavlja širiti hotelski biznis u regiji, a ovaj mjesec i službeno otvara svoj novi hotel Intercontinental u Ljubljani. Riječ je o jednoj od njihovih najvećih investicija u čiju je gradnju uloženo 50 milijuna eura. Cilj im je proširiti hotelski biznis u regiji, a osim u Ljubljani, ne skrivaju želju da hotele otvore i u Zagrebu, Podgorici i Tirani

U Zagrebu, kako piše Poslovni.hr, Delta holding želi kupiti neki od postojećih hotela, a voljeli bi da to bude Esplanade iako do sada nisu započeli konkretne razgovore. Potvrdio je to i sam Mišković tijekom neformalnog druženja s novinarima u Beogradu. Mišković je bio kralj srpske maloprodaje prije nego što je svoj maloprodajni lanac Maxi prodao belgijskoj kompaniji Delhaize u ožujku 2011. godine za 932,5 milijuna eura,

Sastali se i s Bandićem

'Za ovakav posao potrebna je i suglasnost druge strane, a Esplanade je naša želja', rekla je Marija Desivojević Cvetković, viša potpredsjednica Delte za strategiju i razvoj koja je prilikom prezentacije dodala kako ih je u Zagrebu odlično primio gradonačelnik Milan Bandić.

Njihova je odluka da ne idu u građenje novoga objekta već preuzimanje postojećeg hotela koji bi se mogao uklopiti u vrhunske standarde koje postavlja Intercontinental.

Za širenje hotelskog biznisa po hrvatskoj obali nisu zainteresirani jer, kako su objasnili, nisu kompanija koju zanima turistički sektor jer su orijentirani na otvaranje biznisa hotela visoke kategorije u velikim glavnim gradovima.

Delta za sada ne planira svoj agrobiznis širiti u Hrvatsku, odgovorio je novinarima Ivan Kostić, potpredsjednik ove kompanije zadužen za poljoprivredu na upit hoće li se širiti u slučaju prodaje nekih Agrokorovih kompanija. Rekao je kako odlično posluju s Agrokorovim kompanijama u Srbiji, posebice Dijamantom te da bi možda postojao interes za neke tvrtke u Srbiji, ali za Hrvatsku ga za sada nemaju.

  • +14
Esplanade Zagreb i direktor Ivica Max Krizmanić Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Idući korak Delta Holdinga, najavljeno je, izlazak je na burzu. Želja im je kroz godinu i pol dana da Delta Agrar bude izlistana u Londonu ili Varšavi.

'Na tome radimo i namjera nam je da putem burze prikupimo nova sredstva za investicije u agro sektor koji nam odlično posluje i obara sve rekorde', rekla je Desivojević.

U prvih šest mjeseci prihod Delta Holdinga iznosio je 243 milijuna eura, što je 13 posto više u odnosu na isto razdoblje lani. Najveći udio u prihodi, više od 50 posto, ostvaren je upravo u Delta Agraru.