VOĆNI SOKOVI

Srpski Nectar kupio Fructal

26.07.2011 u 10:16

Bionic
Reading

Pivovarna Union je, prema neslužbenim informacijama Financi, prodala najpoznatijeg slovenskog proizvođača voćnih sokova Fructal srpskoj kompaniji Nectar, i to za 35 milijuna eura

Iz Necatara nisu željeli potvrditi informaciju o kupnji Fructala, objašnjavajući da postupak prodaje još nije završen. Finance pišu da su u posljednjem krugu prodaje ostali britanski investicijski fond Argus i Nectar te da je srpska kompanija posljednjih dana poboljšala ponudu za deset posto.

Dioničari Laškog do subote moraju odlučiti slažu li se s prodajom svojih investicija. Osim Fructala, imaju ponudu za preuzimanje slovenskog dnevnog lista Dela, a dali su je zajednički švedski Bonnier i njemački Axel Springer.

Nectar je vodeći srpski proizvođač voćnih sokova, sjedište mu je u Bačkoj Palanci i u vlasništvu je obitelji Radun. Direktor tvrtke je Bojan Radun, inače predsjednik srpskog udruženja menadžera, a tvrtku je osnovao Slobodan Radun.

Fruktalov vlasnik - Pivovarna Union - nalazi se u vlasništvu Pivovarne Laško, koju su zbog prevelike zaduženosti banke prisilile da proda sve investicije u vlasničkom portfelju koje se direktno ne tiču njezine osnovne djelatnosti - proizvodnje i prodaje piva.