DOLAZAK NOVOG VLASNIKA

Skupština Dalekovoda prihvatila predstečajni plan

23.07.2013 u 15:52

Bionic
Reading

Dioničari Dalekovoda na jučerašnjoj su glavnoj skupštini donijeli odluku o pojednostavljenom smanjenju temeljnog kapitala radi pokrića akumuliranih gubitaka, kao i odluku o povećanju temeljnog kapitala

Proizlazi to iz kratke obavijesti Dalekovoda koji je danas na Zagrebačkoj burzi objavio da su na skupštini 'izglasane sve odluke koje su bile predložene u pozivu'.

Dioničari su tako odlučivali i o odluci o pojednostavljenom smanjenju temeljnog kapitala radi pokrića akumuliranih gubitaka, i to smanjenjem nominalnog iznosa dionica sa sto na deset kuna.

Sukladno toj odluci, temeljni kapital tvrtke smanjio bi se za 258 milijuna kuna, odnosno sa 286,7 na 28,67 milijuna kuna, a radi pokrića dijela prenesenog gubitka iz prošle godine, u visini od 197,3 milijuna kuna.

Ukupni gubitak Dalekovoda prošle je godine iznosio 441,2 milijuna kuna, a veći dio, oko 244 milijuna kuna, pokrio bi se rezervama iz dobiti ostvarenih prethodnih godina.

Po prihvaćanju smanjenja temljnog kapitala, dioničari su na skupštini odlučivali i o njegovom povećanju izdavanjem novih redovnih dionica, ulozima u novcu i pravima

Temeljem te odluke u dokapitalizaciji Dalekovoda bi sa 150 milijuna kuna sudjelovala tvrtka Konsolidator, u vlasništvu Nexus Private Equity Partnera, a u skladu s obvezujućom ponudom za dokapitalizaciju, koju je sredinom svibnja predala ta tvrtka.

Ta bi dokapitalizacija bila provedena izdavanjem 15 milijuna novih dionica nominalne vrijednosti od 10 kuna.

Izdavanjem još 921.604 nove dionice, u vlasništvo Dalekovoda bi, unosom prava i tražbina od ukupno 9,2 milijuna kuna, ušao i niz vjerovnika predstečajne nagodbe.

Također, skupština je Upravi dala odobrenje da u roku od pet godina poveća temeljni kapital ulozima u novcu za iznos do 60 milijuna kuna, izdavanjem novih dionica.

Sukladno objavi da je skupština izglasala sve predložene odluke iz poziva, proizlazi da razrješnicu nije dobio, odnosno da nije odobren rad bivšeg čelnika Dalekovoda Luke Miličića, koji je bio predsjednik Uprave Dalekovoda do 30. rujna prošle godine.