ADRIATIC BOAT SHOW

Skupe jahte na šibenskoj rivi

11.05.2013 u 18:48

Bionic
Reading

Na šibenskoj rivi svečano je otvoren 5. međunarodnog sajma nautike Adriatic Boat Show (ABS). Nakon dva splitska sajma, ovo je treći predsezonski nautički sajam u Dalmacij

Značajnu nautičku smotru je otvorio Ivo Bašić, savjetnik Ministra turizma. Organizatori sajma iz NCP Grupe su ove godine odlučili smotru iz marine Mandalina postaviti na novu lokaciju na šibenskoj rivi. To je odmah jednoglasno ocjenjeno kao dobar potez i daljnji kvalitetni iskorak manifestacije, ali i kao dobra promocija grada Šibenika.

Na 5. ABS-u nastupa više od 80 izlagača, a značajan segment sajma i ove godine čine velike jahte za iznajmljivanje s posadom - izloženo ih je ukupno 26. U Šibenik je na sajam stiglo i više od 50 čarter agenata iz 15 zemalja koji se bave bookingom i iznajmljivanjem jahti s posadom. Na sajmu se naravno predstavljaju i proizvođači brodske opreme, motora i elektronike, osiguravateljske kuće i banke. U petak je na šibenskoj rivi predstavljen radni katamaran CATamaran PM 1375, izrađen u NCP Remontnom Brodogradilištu Šibenik. Riječ je o aluminijskom katamaranu izrađenom za norveškog naručitelja, koji će se koristiti za rad u ribogojilištima. NCP je dogovorio isporuku 15 takvih brodova u narednih pet godina, što je dugoročno vrlo značajno za to brodogradilište.

Drugi dan sajma, osim predstavljanja katamarana, obilježile su večernje zabave i druženja na jahtama. Sajam je bio otvoren do 21 sat, pa su posjetitelji izložene brodove mogli vidjeti i u noćnom ambijentu. Na najvećem brodu na sajmu, 42 metra dugoj motornoj jahti Penny Mae održan je Korta Katarina party, u suradnji s restoranima Boba i Opat s Murtera uz vrhunska vina u kombinaciji s dalmatinskom spizom za inozemne čarter agente.

U nedjelju, posljednjeg dana sajma na programu je Match Race na dvije identične jedrilice Grand Soleil 39, koje su na ABS-u premijerno predstavljene u Hrvatskoj. U Šibenskom kanalu nadmetat će se dvije šibenske posade iz jedriličarskog kluba Val. Sajam se zatvara u nedjelju u 18 sati.