ODLUKA UPRAVE

Radnicima Velpro-centra plaće rastu za osam posto

13.07.2017 u 12:43

Bionic
Reading

Na sastanku Uprave i Radničkog vijeća Velpro-centra donesena je u četvrtak odluka o trajnom povećanju plaće od prosječno osam posto za 550 zaposlenika sa najnižim koeficijentima, prioćili su iz Agrokora

Od navedenog broja zaposlenika za ukupno 340 radnika obalnih centara, privremeno povećanje koeficijenata za prosječnih osma posto realizirano je već u svibnju ove godine, kao mjera stimulacije i pripreme za nadolazeću turističku sezonu uslijed povećanja obima posla.

'Za ovaj dio zaposlenika s najnižim koeficijentima povećanje plaće postaje trajno, a za sve ostale zaposlenike povećanje će stupiti na snagu od 1. kolovoza 2017. godine. Također je dogovoreno i produženje Kolektivnog ugovora do kraja 2017. godine sa svim pogodnostima koje uključuju božićnice, uskrsnice, regrese kao i osiguravanje svih ostalih radničkih prava većih od zakonske obveze', ističe se u prioćenju.

Ivan Šantorić, predsjednik Uprave Velpro-centra izjavio je kako je zadovoljan s povećanjem plaće i produženjem radničkih prava iz Kolektivnog ugovora.

''Vjerujem da to predstavlja dodatnu motivaciju za sve naše zaposlenike u ključnom trenutku naše poslovne realizacije u ovoj turističkoj sezoni. Na takav način je osigurana i veća kvaliteta usluge za sve naše partnere, a pogotovo one u HoReCi kao i segmentu male trgovine Plus marketa'', rekao je Šantorić

Zlatica Štulić, predsjednica Sindikata trgovine Hrvatske također je izrazila svoje zadovoljstvo donesenim odlukama sa sastanka.

'Radnicima je vrlo važno da znaju da će ostvarivati sva svoja stečena prava i dalje. Povećanje koeficijenata,  gotovo polovici radnika je vrlo značajno u ovom gospodarskom trenutku i radnici istu odluku pozdravljaju.S Upravom ćemo i dalje razgovarati i kroz socijalni dijalog  štititi i promicati interese radnika Vepro-centra', naglasila je Štulić.