POVRATAK U GUBITAŠE

Radnici zabrinuti za sudbinu Đure Đakovića

06.08.2013 u 10:47

Bionic
Reading

Sindikalni predstavnici Đure Đakovića duboko su nezadovoljni negativnim poslovnim učincima tvrtke u prvom polugodištu. Zbog drastičnog pada i prihoda i gomilanja gubitaka, radnici su zabrinuti za poslovnu stabilnost slavonskobrodske tvrtke te pozivaju Vladu kao većinskog vlasnika na odgovornost. Ako se stanje brzo ne promijeni, najavljuju sindikalne akcije

Sindikat metalaca Hrvatske - Industrijski sindikat u Đuro Đaković Grupi zabrinut je zbog konsolidiranog gubitka ĐĐ Grupe u iznosu od 29,5 milijuna kuna, koji je ponajprije uzrokovan gotovo prepolovljenim ukupnim prihodom.

'To je poražavajuća posljedica nedovoljne uposlenosti proizvodnih kapaciteta i sukladno tome neuspješnog upravljanja ĐĐ Grupom od uspostave aktualne Vlade RH i imenovanja nove Uprave i Nadzornog odbora ĐĐ Holdinga, od svibnja 2012.', ističe se u priopćenju Sindikata.

U Sindikatu ističu da, unatoč brojnim naporima i obećanjima Uprave Holdinga, još nema značajnijih izvoznih poslovnih iskoraka. U realizaciji poslova na domaćem tržištu izostao je pak očekivani logistički doprinos Vlade u aktiviranju investicija, osobito u modernizaciji HŽ-a i HEP-a i za potrebe MORH-a.

Od travnja prošle godine, čelni čovjek Đure Đakovića je Vladimir Kovačević, kojeg je imenovala Vlada Zorana Milanovića nakon smjene dugogodišnjeg direktora Zdravka Stipetića.