tišina na valovima

Radio 101 u ponoć prestao emitirati

01.06.2021 u 00:01

Bionic
Reading

Točno u ponoć, u utorak 1. lipnja prestalo je emitiranje programa Radija 101. Prije deset dana Vijeće za elektroničke medije odbacilo je ponudu za koncesiju za frekvenciju 101 MHz kao nevaljanu zbog nepotpune dokumentacije.

Zaposlenici radija tražili su izdavanje privremene koncesije kako bi mogli nastaviti s emitiranjem do novog natječaja i dobivanja koncesije. No, taj zahtjev nije prošao iako su im u VEM-u obećali u što kraćem roku raspisati novu obavijest o namjeri davanja koncesije.

'Kao što znate došao je kraj jedne ere, hvala vam svima što ste uz Radio 101. Za sad nastavljamo na streamu i nadamo se skorom slušanju na frekvenciji 101', objavili su s Radija 101 na Facebooku.

Zaposlenici su proteklih dana naglašavali kako ne predstavljaju upravu Radija 101 i njemačkog vlasnika Thomasa Alexandera Thimmea te objasnili da radnici nisu krivi za propust u prijavi na koncesiju. Thimme je pak tvrdio da je prijava bila potpuna te je najavio moguće sudske tužbe jer bez Radija 101, tvrdi, na tržištu neće biti pluralizma.

Radio 101 ipak nastavlja s radom te će ga se moći slušati preko internetskog streama.